BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli erken seçim için tarih verdi

Sözcü gazetesine konuşan Devlet Bahçeli koalisyon ve erken seçime ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli AK Parti'ye "şartlı evet" diyen Bahçeli, erken seçime de yeşil ışık yaktı ve tarih verdi: "15 Kasım uygundur."

Koalisyon görüşmeleri öncesi kırmızı çizgilerini deklare eden MHP, çizgisini sürdürmekte kararlı görünüyor.

Sözcü Gazetesi’ne konuşan MHP Lideri Bahçeli, HDP ile asla yan yana gelmeyeceklerini bir kez daha ilan etti. Kılıçdaroğlu'nun başbakanlık çağrısına tepki gösteren Bahçeli, erken seçim için de tarih verdi.

KOALİSYON ŞARTLARI

"Koalisyonu kuvvetle muhtemel AKP+CHP’ye kurdurtacaklar, öyle gözüküyor” diyen Bahçeli, MHP’nin şartlarını ise şöyle sıraladı:

“MHP olarak kurmayı düşündüğümüzde; Cumhurbaşkanı anayasal çerçevede kalacak mı? 1071 rakımına taşınacak mı yani Çankaya’ya taşınacak mı? Anayasa’nın ilk 4 maddesinden hiçbir şart altında taviz verilmeyecek! Çözüm sürecinin uydurma talepleriyle Türkiye’nin bir yıkıma gidişinden vazgeçecekler! 17-25 Aralık yolsuzlukları da var. Yani ‘Bilal’i ver iktidarı al.’ Kabul ettikten sonra, bunları bize verdikten sonra Erdoğan’ın AKP’si mi kalır. Bu şartları ortaya koydukları takdirde, MHP taşın altına elini değil gövdesini koyar. Bu diğerleri içinde geçerli.”

15 KASIM UYGUNDUR

"Eğer seçime gidilecekse ona varız" dediklerini kaydeden MHP lideri sözlerini şöyle tamamladı:

“Eğer ülkede hükümet krizi yaşanırsa, millet iradesine başvurmak en sağlıklı yoldur. Böyle bir şey düşünüyorsanız 15 Kasım bunun için uygun tarihtir. Eğer herkes istiyorsa biz de istiyoruz.”