BIST 10.199
DOLAR 32,36
EURO 34,66
ALTIN 2.391,43
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli en geçerli koalisyon modelini açıkladı

MHP ilderi Devlet Bahçeli, koalisyon için 3 şartı tekrarladı ve en geçerli koalisyon modelinin AK Parti-CHP hükümeti olduğunu söyledi.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, koalisyon için kırmızı çizgilerini bir kez daha ilan etti. En geçerli modelin AK Parti/CHP modeli olduğunu savunan Bahçeli, kendilerine görüşmeye gelen Davutoğlu'na "Bu modeli hayata geçirin diyeceğiz." dedi.

Hürriyet'ten Ahmet Hakan'a konuşan Bahçeli, "Davutoğlu partinize geldiğinde ne söyleyeceksiniz?" sorusuna şu cevabı verdi:

BAHÇELİ'NİN 3 ŞARTI

"Bu zamana kadar ne söylediysek aynısını söyleyeceğiz. Diyeceğiz ki: Çözüm süreci bir çözülme sürecidir ve hemen bitirilmelidir. 17/25 Aralık'ın üzerine sonuna kadar gidilmelidir. Recep Tayyip Erdoğan Saray'dan çıkıp Çankaya fanusunun içine girmelidir."

EN GEÇERLİ MODEL AK PARTİ-CHP MODELİDİR

Ahmet Hakan'ın "Davutoğlu'na bunları anlatacaksınız, ardından da ne diyeceksiniz?" sorusuna Bahçeli, "Bu sorunları anlatacağız, ardından da tek başına iktidar olmadığına göre bu sorunları çözecek bir koalisyon kurulmalı diyeceğiz. Bunun için de en geçerli model AK Parti/CHP modelidir. Bu modeli hayata geçirin diyeceğiz. Biz seçim gecesi söyledik: Bize düşen anamuhalefettir. Böyle bir koalisyon modeli ortaya çıkarsa... Biz Türkiye'nin yararına olan uygulamaları destekleriz, yararına olmayan uygulamalara da muhalefet ederiz. Yapıcı bir muhalefet oluruz." diye yanıt verdi.

screen-shot-2015-07-08-at-8.20.22-am.png
Bahçeli ile söyleşi sonunda her gün koalisyon barometresi tutan Ahmet Hakan, "AK Parti/MHP koalisyonu" seçeneği artık masada değil." diye yazdı.

MÜSİAD'A RANDEVU VERMEDİM

DEVLET Bahçeli diyor ki:
-Seçimden sonra önemli sivil toplum örgütleri bizden randevu istediler. TÜSİAD, TOBB ve MÜSİAD...
-MÜSİAD'ın ne olduğu belli. Ona randevu vermedim ama diğer iki kuruluşun yetkilileriyle burada görüştüm.
-TÜSİAD ve TOBB yetkilileri, "Biz bir koalisyon kurulsun istiyoruz, sizin bu konuda adım atmanızı bekliyoruz" dedi.
-Onlara dedim ki: Siz başından beri çözüm sürecini destekliyorsunuz. Hatta bazılarınız akil insan falan oldunuz. Bizim çizgimiz belli. Çözüm süreci konusunda nerede durduğumuz ortada. Bu nedenle sizin bu sürece destek veren partilerin bir araya gelip koalisyon kurmasını istemeniz gerekmez mi?
-Neden kimse AKP/HDP koalisyonundan söz etmiyor? İkisinin sayısı yetiyor. İkisi yapamayacaksa neden AKP/CHP koalisyonu söz konusu olmasın?

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN