BIST 10.615
DOLAR 32,24
EURO 35,00
ALTIN 2.429,79
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli emekli paşayı topa tuttu!

Atilla Kıyat'ın faili meçhul cinayetlerle ilgili sözleri olay oldu. MHP lideri Bahçeli Kıyat'a fena yüklendi.

Abone ol

MHP lideri, emekli koramiral Atilla Kıyat'ın, '93-97 yılları arasındaki faili meçhuller devlet politikasıydı' açıklamalarına sert tepki gösterdi. Bahçeli Kıyat'ın terbiyesizce konuştuğunu söyledi, yetiştiği kurumu karalamakla suçladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Samsun'un Ladikli, Kavak ve İlkadım ilçelerini ziyaret etti.

TERBİYESİZCE KONUŞUYOR

Faili meçhuller devlet politikasıydı diyen Kıyat'a Bahçeli, ateş püskürdü. MHP lideri sözlerini şöyle sürdürdü: ''Bir tanesi çıkmış emekli Korgeneral, Türkiye'de 93-97 sırasında çok ciddi bir terörle mücadelenin olduğu yerde, o zaman kendisi de asker. Şimdi emekli olmuş hangi holdingin danışmanı, oturmuş terbiyesizce konuşuyor.

HERKES HADDİNİ BİLMELİ

'Türkiye'de faili meçhuller, o iktidarlar döneminde arttı. Türkiye'de faili meçhullerin hesabı sorulamadı'' diyor. Şimdi biliyorsan gel sırada bekleyen yargıçlar, savcılar var. Götür ne biliyorsan onlara söyle, onlar halletsin. Televizyona çıkıp konuşarak yetiştiğin ocağa terbiyesizce karalama yapmanın kimseye faydası yoktur. Türkiye'nin böyle bir kritik döneminde herkes haddini ve hududunu bilmeli.''

KIYAT HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNAN İHD ÜYELERİNE TEPKİ

Bu arada İHD'li grup, dönemin yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu. İstanbul Adliyesine önünde toplanan grup, dönemin yöneticilerinin yargılanması için savcılığa dilekçe verdikten sonra basın açıklaması yapmak istedi. Ancak polis, grubun adliye önünde açıklama yapmasına izin vermedi.

Bunun üzerine adliye yakınındaki bir parkta açıklama yapan yaklaşık 30 kişilik gruba, bir vatandaş tepki gösterdi. "Siz ne yapıyorsunuz "Bizim atalarımız Çanakkale'de savaştı" diye bağıran vatandaş, sivil polisler tarafından grubun yanından uzaklaştırıldı. Bu kişinin uzaklaştırılmasının ardından basın açıklamasını okuyan grup olaysız dağıldı