BIST 10.005
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.431,67
HABER /  DÜNYA

Bağış’tan iftar sonrası birlik mesajları

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, “Türk’üyle, Kürt’üyle, Çerkez’iyle, Laz’ıyla, Boşnak’ıyla, Arnavut’uyla, Alevi’siyle, S...

Abone ol

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, “Türk’üyle, Kürt’üyle, Çerkez’iyle, Laz’ıyla, Boşnak’ıyla, Arnavut’uyla, Alevi’siyle, Sünni’siyle bu sofralar bereketleniyor. Allah ülkemizin kardeşlik dokusunu nazarlardan korusun” dedi.
Bakan Egemen Bağış, Zeytinburnu Belediyesi’nin düzenlediği sokak iftarına katıldı. İftara Bakan Bağış’ın yanı sıra, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ile çok sayıda vatandaş katıldı. İftarın ardından konuşmalarını yapmak üzere kürsüye davet edilen Bağış, “Hamdolsun Türkiye Ramazan’ı deli dolu değil ama dolu dolu yaşıyor. Çok şükür Ramazan’ın hazzını bizler doyasıya yaşayabiliyoruz ve bu sofralarda mahalle kaynaşıyor. Aynı Sevgili Peygamberimizin iftar sofralarında olduğu gibi, mahallenin kadını, erkeği, zengini, fakiri, yaşlısı, genci hep birlikte aynı mutluluğu aynı hazzı paylaşabiliyoruz” dedi.
Sözlerine çözüm süreci ile devam eden Bakan Bağış, “Üzerine titrediğimiz çözüm sürecinin Ramazan’ın bereketiyle bu sofralarda farklı bir boyuta taşındığına şahit oluyoruz. Türk’üyle, Kürt’üyle, Çerkez’iyle, Laz’ıyla, Boşnak’ıyla, Arnavut’uyla, Alevi’siyle, Sünni’siyle bu sofralar bereketleniyor. Allah ülkemizin kardeşlik dokusunu nazarlardan korusun. Ülkemizin birlik ve beraberliğine göstermiş olduğunuz hassasiyetiniz için Allah hepinizden razı olsun” diye konuştu.
Türkiye’nin Müslüman ülkeler için umut olduğunu dile getiren Bağış, “Suriye, Mısır, Gazze, Afganistan, Somali’deki kardeşlerimiz dünyadaki bütün mazlumları ve mağdurları, Türkiye’yi umut olarak görüyorlar. Ama Türkiye’yi kabus olarak gören zalimler de var onun için bizim çok çalışmamız lazım. Bu ülkenin başına çorap örmek isteyenlere fırsat vermememiz lazım, dayanışma içerisinde bir ve beraber olmamız lazım. İste bu sofralar bizlerin birlik ve beraberliğini güçlendiriyor“ ifadelerini kullandı.