BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,09
ALTIN 2.308,07
HABER /  DÜNYA

Bağımsız Kürdistan’a 10 ülkeden destek!

Cafer İbrahim, IŞİD’e karşı savaşın bölgede büyük değişikliklere yol açacağını, bu kapsamda bağımsız Kürdistan devleti fırsatı doğabileceğini belirtti.

Abone ol

Irak Kürdistan Parlamentosu Başkan Yardımcısı Cafer İbrahim, IŞİD savaşı sonrası bölgede bağımsız Kürdistan devleti fırsatının doğabileceğini ve en az 10 ülkenin bunu desteklediğini belirtti.

Rûdaw’a konuşan Cafer İbrahim, IŞİD’e karşı savaşın bölgede büyük değişikliklere yol açacağını, bu kapsamda bağımsız Kürdistan devleti fırsatı doğabileceğini belirtti. İbrahim, “En az 10 ülke, bağımsız Kürdistan devletini destekleyeceğini ifade etti” dedi.

Cafer İbrahim, “Savaş sorası Kürtler bu yönde bir karar alırsa, 3 yıl kendi kendini yönettikten sonra bağımsızlığını ilan edebilir. Böyle bir adım atıldığı takdirde, en az 10 devlet bağımsız Kürdistan devletini destekleyecek” diye konuştu.

Bağdat – Erbil arasında gerçekleştirilen anlaşmaya değinen Kürdistan Parlamentosu Başkan Yardımcısı, anlaşmanın bazı maddeleri uygulansa da bu anlaşmanın tehlikede olduğunu ve Bağdat’a güvenmediğini belirtti.

İbrahim, “Burası Irak, hiçbir şeyin garantisi yok” ifadelerinde bulundu.

Erbil – Bağdat arasındaki anlaşmanın tehlike geçirdiğini söyleyen Cafer İbrahim, dış mihrakların bu anlaşmanın bozulması için müdahalede bulunduğunu ve Irak’ta istikrarın sağlanmasını istemediklerini söyledi.

Kürdistan Parlamentosu Başkan Yardımcısı tarih vermeden yakın bir gelecekte Kürdistan Parlamentosu’nun Şengal’de (Sincar) ofis açacağını belirtti.

Böylece Kürdistan Parlamentosu, Kürdistan Bölgesi idaresi dışındaki bölgelerde Kerkük’ten sonra ikinci ofisini açmış olacak.

Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) Politbüro Sözcüsü de olan Cafer İbrahim, partisinin Kürdistan Yurtseverler Birliği’yle (KYB) olan ilişkilerini eleştirerek, “Sadece Kürdistan Bölgesi’nde değil, dışarıda da özellikle Kürdistan Bölgesi’nin dış temsilcilikleri üzerinde ciddi bir rekabet içindeler” dedi.

İbrahim, diğer partilerin haklarının ihlal edilmemesi için Kürdistan Bölgesi’nin dış temsilcilerinin seçilerek atanmasını istedi.