BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  EKONOMİ

Holding patronu megafonu aldı işçilere seslendi...

Kayseri'de kurulu bulunan ve Türkiye'nin en büyük mobilya fabrikalarından olan Boydak Holding'e bağlı 5 fabrikada çalışan işçiler iş bıraktı. Boydak Holding'den yapılan açıklamada ise zam pazarlıklarının sürdüğü dile getirildi.

Abone ol

Boytaş 1, 2, 3, 4, 5 fabrikalarında çalışan 2 bin işçi, örgütlü oldukları Öz Ağaç- İş Sendikası’nın 'sözleşme dönemi olmasına rağmen taleplerini dinlemediği' gerekçesiyle bu sabah iş bıraktı.

İş başı yapmayan işçiler, fabrikalardan yürüyüşe geçerek Boytaş 1’de çalışan diğer işçilerle buluştu. Boytaş 5 İşletme Müdürü Mustafa Karamemiş’in işçilerin önüne geçerek, ‘Arkadaşlar taleplerinizi dinlemeye hazırız, işinize dönün’ çağrısı da işçileri durduramadı.



Bir aydır sendika yöneticilerine taleplerini ilettiklerini ancak kimseye seslerini duyuramadıklarını söyleyen işçiler, “Satılık sendika istemiyoruz” sloganıyla tepkilerini dile getirdi. 

Evrensel gazetesine konuşan işçiler 2008 krizinden bu yana fedakarlık yaptıklarını, Boydak’ın hep büyüdüğünü ama kendilerinin bu büyümeden haklarını alamadıklarını söylediler. "Sendikalarının hep patronun teklifine imza attığını" söyleyen işçiler bu kez yüzde 30 zam istediklerini belirttiler.

BOYDAK HOLDİNG'TEN İŞÇİ EYLEMİ AÇIKLAMASI  

Boydak Holding, bünyesindeki fabrikalarda çalışan bazı işçiler, sendika ile işveren arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde beklediklerinin altında zam oranıyla anlaşmaya varıldığını iddia ederek iş bırakan işçilerle ilgili  açıklama yaptı.. Açıklamada Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Memduh Boydak'ın işçilerle konuştuğu dile getirilerek şunlar vurgulandı:  Bağlı şirketlerimizden Boytaş A.Ş.’de toplu iş sözleşmeleri kısa bir süre önce başlamıştır. İlk görüşmelerde sendika yetkilileriyle yönetimimiz istişareler yapmış olup karşılıklı talepler dinlenmiştir. Çalışanlarımızın bir kısmı dün yapılan ve henüz başlangıç aşamasında olan toplu iş görüşmelerini yanlış bilgiler sonucunda anlaşmaya varılmış gibi algılayarak, tepkilerini dile getirmek için yönetim kurulu üyeleriyle görüşmek istemişlerdir.

Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Memduh Boydak, tepki gösteren gruba hitaben bir konuşma yapmıştır. Konuşmasında bazı bilgilerin çalışanlara yanlış aktarıldığını ve de yanlış anlaşmalara yol açıldığını belirterek ücret görüşmelerinin henüz başladığını ve şubat sonuna kadar sonuçlanmasının hedeflendiğini belirtmiştir. Görüşmelerde ortalama yüzde 9,7’ye tekabül eden işveren zam teklifinin kasıtlı olarak yüzde 3 olarak gösterildiğinin ve müzakerelerin halen devam ettiğinin altını çizen Memduh Boydak konuşmasının devamında piyasa şartlarına göre geçmişte olduğu gibi yarın da çalışanlarını mağdur etmeyeceklerini ve onlar için en iyi oranı vermeye çalışacaklarını ifade etmiştir.

Boydak en kısa zamanda konunun muhataplarıyla ikili görüşmeleri yaparak şubat sonunda mutabakata varacaklarını yinelemiştir."

YÜZDE 30 ZAM VERİRİZ AMA ...

İşçilerin istekleri üzerine Holding binasında bulunan Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Boydak da gelerek işçilerle görüştü.Şükrü Boydak, "Arkadaşlar, merak etmeyin, sizleri mağdur etmeyeceğiz. Benim bu olaylardan hiç haberim yoktu. Sabah geldiğimde arkadaşlar söyledi ve haberim oldu. Bizler de inanın sizlerin daha iyi ücret alması için çırpınıyoruz. Yüzde 30 zam istiyorsunuz. Bu zammı veririz ama 2 sene sonra bu fabrikalar batar. Bütün bunları düşünerek, işlerinizin başına dönün" diye konuştu.