BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,99
ALTIN 2.430,57
HABER /  GÜNCEL

Bağdat Türkiye'ye bunu yaptı mı?

Dışişleri Bakanlığı kaynakları, Irak hava sahasının kapatıldığına dair iddiaları Bağdat yönetimine sorduklarını belirtti.

Abone ol

TÜRKİYE ile Bağdat yönetimi arasında kriz... İddialara göre, Bağdat yönetimin Kuzey Irak hava sahasını Türkiye'ye kapattı.

Dışişleri Bakanlığı kaynakları, Irak Merkezi Yönetimi’nin Türk uçaklarına Irak hava sahasının kapatıldığına dair konuyu Bağdat yönetimine sorduklarını ve Bağdat Yönetimi’nin ise konuyu araştırarak kendilerine döneceğini belirttiğini kaydetti.

PETROL AÇIKLAMASI

Dışişleri Bakanlığı, Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi ile petrol konusunda mukabat sağlandığını ancak sürecin tamamlanmadığını bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı, Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimiyle petrol konusunda anlaşma imzalandığı idddialarına ilişkin bir açıklama yaptı.Açıklamada "Mutabakat var ancak süreç tamamlanmadı" denildi.

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, hafta içinde Türkiye'yi ziyaret etmiş ve Başbakan Erdoğan ile Enerji Bakanı Taner Yıldız ile görüşmüştü.

Görüşme sonrası yapılan açıklamada Türkiye ile Irak Bölgesel Kürt Yönetimi arasındaki petrol protokollerinin Neçirvan Barzani'nin Irak Merkezi Yönetimi ile yapacağı görüşme sonrasına bırakıldığı bildirilmişti.

Ancak daha sonradan petrol akışının sağlanmasına ilişkin imzaların atıldığı iddiaları ortaya atılmıştı.