BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.393,38
HABER /  GÜNCEL

Bağdat bakan uçağına izin vermedi

Irak yönetimi, Türk bakanın uçağının inişine izin vermedi

Abone ol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın, Petrol ve Gaz Konferansı'na katılmak üzere yapacağı Erbil ziyareti, Irak hükümetinin izin vermemesi nedeniyle

BAKAN YILDIRIM'DAN FLAŞ AÇIKLAMA!

Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın uçağı önce Bağdat'a sonra da Erbil'e inişine izin verilmemişti. Konuyla ilgili soruları yanıtlayan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, pistten kalkan her uçağın karşı taraftan izin alarak havalandığını izin alınmadan bu kalkışların yapılamayacağını söyledi. Bakan Yıldırım,
Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın içinde bulunan uçağın da uçuş için gerekli izni aldığını ifade etti.

gerçekleştirilemedi.

Kararın, resmi heyeti taşıyan Başbakanlık uçağının havalandığı sırada gelmesi nedeniyle uçak Kayseri'ye zorunlu iniş yaptı.

YILDIZ: YANLIŞ ANLAMA GİDERİLECEK

NTV’ye konuşan Enerji Bakanı Taner Yıldız, Erbil’e Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani’yle görüşmeye gideceğini söyledi.

Yıldız “Bağdat'ın, Erbil Havaalanı’nı uçuşa kapattığını söylediler” dedi.

SORUNUN ÇÖZÜLMESİ İÇİN GÖRÜŞMELER YAPILIYOR

Sorunun çözülmesi için görüşmeler yapıldığını ifade eden Bakan Yıldız, “Yanlış anlamanın giderileceği kanaatindeyim. Dışişleri Bakanlığı ile sorunun çözülmesi için görüşmeleri yapıyoruz. Bu olayın Kuzey Irak'la olan kardeşliğimize herhangi bir sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum" diye konuştu.

 IRAK'TAN İLK AÇIKLAMA GELDİ

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) sözcüsü Sefin Dizai, "Irak hükümetinin dün aldığı karara binaen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın uçağı geri döndürüldü" dedi.

Dizai, Irak'ın Erbil vilayetindeki Said Abdullah konferans salonunda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın uçağının Erbil'e inişine Irak hükümeti tarafından izin verilmemesine ilişkin soruları yanıtladı.

IKBY Sözcüsü Dizai, "Irak Hükümeti'nin dün akşam özel uçaklarla ilgili aldığı yeni bir karara binaen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın uçağı geri döndürüldü. Bu (Petrol ve Gaz Konferansı) bölgemiz için çok önemli bir konferanstı. Sayın Taner Yıldız dün konferansa katılacaktı ancak gelemedi. Bugün gelmesini bekliyorduk ancak Irak hükümetinin uçuş izniyle ilgili kararı buna müsade etmedi" ifadelerini kullandı.