BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Baca gazı zehirlenmelerine dikkat!

İGDAŞ Genel Müdürü Bilal Aslan İstanbulluları gaz zehirlenmelerine karşı uyardı İŞte Aslan'den önemli açıklamalar...

Abone ol

İstanbullulara, 25 yıldır doğalgaz dağıtımını sağlayan İGDAŞ, abonelerini, kışın yaklaştığı bugünlerde baca gazı zehirlenmelerine karşı uyardı.

İGDAŞ Genel Müdürü Bilal Aslan, yaptığı yazılı açıklamada, kışa girmeden bacaların mutlaka yetkili bir firmaya temizlettirilmesi gerektiğini belirtti.

Aslan, doğalgazın zehirsiz bir gaz olduğunu, ancak yanması sonucunda ortaya çıkan karbonmonoksit gazının zehirlenmelere yol açtığını vurgulayarak, ''Kullanıcılarımız, bacalarının bakımını ve temizliğini periyodik olarak yaptırmalı. Bacalar temizlenmediği takdirde çekişi azalır ve zehirli baca gazının yaşanılan ortama yayılmasına sebep olarak zehirlenmeler meydana gelebilir'' ifadelerini kullandı.

Vatandaşların hangi tür yakıt kullanırlarsa kullansınlar, bacalarını kışa girmeden ve yılda en az bir kez itfaiyenin yetkilendirdiği firmalara temizlettirmeleri gerektiğini belirten Aslan, şunları kaydetti:

''Güvenli doğalgaz kullanımı için baca temizliğinin ve doğalgaz yakıcı cihazlarının (kombi, şofben, kazan gibi) yıllık bakımlarının düzenli yapılması gerek. İGDAŞ aboneleri, doğalgaz yakıcı cihazlarının bakımlarını da cihaz üreticisi yetkili firmalara periyodik olarak yaptırmalılar. Baca temizliği ve doğalgaz yakıcı cihazlarının bakımı hayati önem taşıyor. Bu konuda üzerinde önemle durulması gereken önemli bir nokta da baca gazı tehlikesine karşı önlem niteliği taşıyan baca sensörlerinin kontrolüdür.

Kullanıcılarımızı yaklaşan kış ayları öncesinde gerekli tedbirleri almaları hususunda uyarıyoruz.''