BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  DÜNYA

Babasının ölümünü böyle izledi

Üsküdar’da bir parkta zihinsel engelli oğluyla oturan bir kişi, bir anda fenalaşarak hayatını kaybetti. Sağlık ekipleri babasına müdahale ed...

Abone ol

Üsküdar’da bir parkta zihinsel engelli oğluyla oturan bir kişi, bir anda fenalaşarak hayatını kaybetti. Sağlık ekipleri babasına müdahale ederken zihinsel engelli genç hiçbir şeyden habersiz babasının yanında bekledi.
Edinilen bilgiye göre olay, saat 16.30 sıralarında Cumhuriyet Mahallesi Baraj Yolu Sokak’da bulunan parkta meydana geldi. Zihinsel engelli oğlu Çağatay ile parktaki bankta oturan Hasa Akduman, bir anda fenalaşarak yere yığıldı. Akduman’ın düştüğünü gören vatandaşlar yanına gelerek yardım etmek istedi. Akduman’ın kalp krizi geçirdiğini düşünen vatandaşlar durumu sağlık ekiplerine bildirdi. Ancak sağlık ekipleri olay yerine uzun süre geçmesine rağmen intikal etmeyince, vatandaşlar bu kez durumu polis ekiplerine bildirdi.
Olay yerine gelen polis ekipleri Akduman’ın durumunu kötü olduğunu anons etmesi üzerine olay yerine başka bir ambulans daha sevk edildi. İkinci sağlık ekibi kısa sürede olay yerine gelerek bilinci kapalı olan Hasan Akduman’a müdahale etti. Sağlık ekipleri Akduman’ın duran kalbini çalıştırmak için müdahale ederken Çağatay Akduman da olan bitenden habersiz polisin çektiği emniyet şeridinin yanında bekledi. Sağlık ekiplerinin tüm müdahalesine rağmen Hasan Akduman hayatını kaybetti. Akduman’ın başında ve yüzündeki yara izlerinden şüphelenen polis konuyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. Hasan Akduman’ın başındaki yara izlerinin düşme sonucu mu yoksa darp sonucu mu oluştuğu yapılacak incelemenin ardından belirlenecek.
Öte yandan çevre sakinlerinden biri, "Adam fenalaşarak yere düştü. Ambulans çağırdık ancak ambulans 45 dakika sonra olay yerine gelebildi" diye konuştu. Hasan Akduman’ın hayatını kaybetmesinin ardından olay yerine 3 farklı ambulansın daha geldiği görüldü. Bu ambulanslar daha sonra olay yerinden ayrıldı.