BIST 11.072
DOLAR 32,18
EURO 35,00
ALTIN 2.501,17
HABER /  DÜNYA

Dışişleri Bakanı Myanmar’a gitti

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Myammar ziyaretiyle ilgili, "İkili temaslarımız olacak. Ertesi gün de Arakan’a hareket edeceğiz. Myanmar ...

Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Myammar ziyaretiyle ilgili, "İkili temaslarımız olacak. Ertesi gün de Arakan’a hareket edeceğiz. Myanmar Tarım Bakanlığı’na hibe ettiğimiz 4 traktör ve bazı malzemelerin tesliminde bulunacağız" dedi.

ÖNCE MYANMAR, SONRA ARAKAN
Dışişleri Davutoğlu, Myammar’a hareketi öncesi Esenboğa Havalimanında açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı Rubinga Myanmar Temas Grubu ülkelerinin dışişleri bakanlarının Myanmar’a resmi bir ziyaret gerçekleştireceğini söyleyerek, geçen yıl da Myanmar’a ziyarette bulunduklarını hatırlattı. Bakan Davutoğlu, Myanmar’daki insanlık durumunu gündemde tutmak için yoğun faaliyette bulunduklarını vurgulayarak, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu’nun katkılarıyla ziyaretin planlandığını söyledi. Davutoğlu, "İkili temaslarımız olacak. Ertesi günde Arakan’a hareket edeceğiz. Myanmar Tarım Bakanlığı’na hibe ettiğimiz 4 traktör ve bazı malzemelerin tesliminde bulunacağız" diye konuştu.
(İHA)