BIST 10.046
DOLAR 32,50
EURO 34,74
ALTIN 2.400,48
HABER /  DÜNYA

BABACAN, TÜRKİYE-ABD İLİŞKİLERİNE DEĞİNDİ

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği ile ABD Ticaret Odası ortaklığında gerçekleşen Türkiye Yatırım Haftası e...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği ile ABD Ticaret Odası ortaklığında gerçekleşen Türkiye Yatırım Haftası etkinliklerinde iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesine vurgu yaparak, “Bizim halihazırda AB ile gümrük anlaşmamız var. Bu statü sayesinde eşsiz bir duruma sahibiz. ABD ile de Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığının tamamlayıcı olacağı paralel bir sürece sahip olmayı isteriz” dedi.
Konuşmasında Türk-Amerikan ticari ilişkilerinin gelişmesi çağrısında bulunan Babacan, “Politik ilişkilerimiz son derece güçlü. Savunma ve güvenlik ilişkilerimiz oldukça güçlü. NATO’da birlikte hareket ediyoruz fakat ticari ve ekonomik ilişkilerimizde geride kaldık” dedi.
ABD ve AB arasındaki serbest ticaret anlaşmasının ABD ile Türkiye arasında da benzer bir kazanç elde etmek için uygulanması gerektiğini de ifade eden Babacan, “Biz halihazırda AB ile gümrük anlaşmasına sahibiz. Bu statü sayesinde eşsiz bir duruma sahibiz. ABD ile de ABD-AB anlaşmasının tamamlayıcı olacağı paralel bir sürece sahip olmayı isteriz” dedi.
ABD Ticaret Odası Uluslararası İlişkiler Başkan Yardımcısı Myron Brilliant ise serbest ticaret anlaşmasını geliştirmek konusunda çaba gösterilmesi çağrısında bulunarak, “Her iki hükümet arasında gelişmiş ticari ilişki ve yatırım teşviki politikaları yapmak zorundayız” dedi.
Brilliant ayrıca, “Şimdi Türkiye ile ilişkileri geliştirmek için somut politikalar zamanı. Biz Türkiye ile cesur, iddialı bir çalışma istiyoruz. Tüm fırsatları değerlendirmeyi istiyoruz. Bu fırsatların en önemlilerinden biri de serbest ticaret anlaşmasıdır. Bu Türkiye ve ABD’nin çıkarlarınadır. Bu bizim ilişkilerimizi geliştirmek için doğru olan yoldur” dedi.
(İHA)