BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Baba tokadı PKK'lıları ele verdi!

'Terör örgütü PKK ile ilişkisi tespit edildiği' gerekçesiyle gözaltına alınan A.K., babasından öyle bir tokat yedi ki...

Abone ol

Batman'da terör örgütüne yardım ettiği için gözaltına alınan A.K., babasından yediği tokatla PKK'nın hücresini deşifre etti.

PKK'ya yönelik sürdürülen operasyonlarda Batman Adliyesi ile Emniyet Müdürlüğü'ne eylem hazırlığı içindeki bir grup ile bağlantılı olarak 15 kişi 8 Ekim'de gözaltına alındı. 8 kişi 4 günlük sorgunun ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yakalananlardan Çektar Yürek'e ait adreste yapılan aramada bomba yapımında kullanılan 250 gr kimyasal toz, bol miktarda çivi, ateşleyici fitil, eldiven ve bir adet CD ele geçirildi.

TOKADI YEYİNCE AKILLANDI

Sabah'ın haberine göre, yakalanan şahısların PKK terör örgütünün gençlik yapılanmasına bağlı oldukları belirtilirken, gözaltılar sırasında ilginç bir olay yaşandı. A.K. isimli genç, "terör örgütü PKK ile ilişkisi tespit edildiği" gerekçesiyle, akşam saatlerinde, evinde göz altına alındı. Baba, "Nasıl bu pisliğe bulaşırsın?" diyerek herkesin ortasında A.K.'ya sert bir tokat indirdi. Olay resmi tutanaklara da yansıdı. Babasının tavrı ve tokadı karşısında ağlayarak pişmanlığını ifade eden A.K., güvenlik güçlerine yardımcı olmak istediğini söyledi ve PKK'lıların sıklıkla kullandığı bir hücre evi tarif etti.

POLİS VE ASKER KIYAFETİYLE SALDIRI PLANI!

A.K.'nın gösterdiği eve baskın düzenleyen ekipler 4 kişiyi daha kıskıvrak yakaladı. 
Hücrevinde ele geçirilen CD'lerde örgütün saldırı planlarının, kaçış yollarına kadar haritalar üzerinde ayrıntılı olarak yer aldığı görüldü. Krokilerde özellikle adliye ve polis noktalarının hedef alındığı ve kaçış güzergahlarının işaretlendiği görüldü. Terörist grubun özellikle askeri ve polis kıyafetleri giyerek adliye ve polis binalarına bombalı ve canlı bombalı saldırılar gerçekleştirmeyi hedeflediği belirtildi.