BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Baba ile kızın tokat davası sonuçlandı

Sözünü dinlemeyen kızına tokat atan baba para cezasına çarptırıldı İşte yaşanan o olay ve yargının bu olay için verdiği karar

Abone ol

Zonguldak'ta, sözünü dinlemediği gerekçesiyle tartıştığı kızına tokat atarak yaralanmasına yol açan baba, Yargıtay'ın da onadığı 3 bin lira adli para cezasını taksitle ödedi.

Emekli Yaşar D. (67), ''ailevi meseleler konusunda sözünü dinlemediği'' gerekçesiyle 2008'de bekarken tartıştığı kızı Elif K'ye (32) tokat attı.

''Basit tıbbi tedaviyle giderilebilecek şekilde yaralandığına'' dair rapor alan Elif K'nin şikayeti doğrultusunda Cumhuriyet Savcılığı, baba hakkında kamu davası açtı. Zonguldak 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaların sonucunda baba Yaşar D'ye, 150 gün adli para cezası verildi. Sanığın ekonomik durumu da dikkate alınarak ceza 3 bin lira para cezası olarak belirlendi. Bunun üzerine Yaşar D, karara itiraz etti ancak Yargıtay 2. Cezai Dairesi Yaşar D'nin cezasını onayarak 3 taksit halinde ödenmesine hükmetti.

Ayda 900 lira emekli maaş alan Yaşar D, 2 oğlunun da desteğiyle cezanın taksitlerini ödedi. Tokat atmasından bir süre sonra kızının evini terk ettiğini, 6 ay önce de evlendiğini anlatan Yaşar D, ''Cezanın taksitlerini güçlükle ödedim. Restoranlarda keman çalarak ek gelir sağladım. 2 oğlum da yardım etti. Olay sırasında 29 yaşında olan kızıma bir tokat attım diye bu cezayı hak etmedim. Kızımla küs değiliz görüşüyoruz, maddi ve manevi her türlü desteği de anne ve baba olarak vermeyi sürdürüyoruz'' dedi.