BIST 10.291
DOLAR 32,28
EURO 34,79
ALTIN 2.408,93
HABER /  GÜNCEL

Baba beni TÜSİADa gönder

Başlık Akşam'ın.. Slogan ise Milliyet'in "Baba beni okula gönder" kampanyasından.. İşte o haber:

Abone ol

Aydın Doğan’ın büyük kızı Arzuhan, babasının gazetelerinde kendini TÜSİAD’a başkan ilan etti. Bugüne dek daha çok sosyal sorumluluk projeleri ile tanındı, şimdi patronlar kulübünün başı oluyor

TÜSİAD GELENEKLERİNİ YERLE BİR EDEN ÇIKIŞ

BUGÜNE dek başkanlarını uzlaşı ile seçen TÜSİAD’da, seçim öncesi aniden Arzuhan Doğan Yalçındağ’ın isminin öne çıkması üyeleri şaşırttı. Çünkü yıllardır siyasetten uzak durmaya çalışan TÜSİAD, bir medya patronunun kızını başkan seçerse hükümete karşı ‘duruşunda’ sıkıntı yaşayacak.

VERGİ BORCU OLAN BİRİ BİZE BAŞKAN MI OLACAK

DAHA açıklama yaptığı gün, kendi medyası Yalçındağ’a ‘İlk Kadın Başkan’ unvanını verdi bile... Bu gelişme TÜSİAD içinde rahatsızlık yarattı. İsmininin açıklanmasını istemeyen bazı üyeler, “Vergi borcu olan bir grup, bize nasıl başkan olacak. Bu iş ‘Baba Beni Okula Gönder’ kampanyasına benzemez” dedi.

TÜSİAD'da Doğan sıkıntısı

Türkiye’nin en etkili sivil toplum kuruluşlarından biri olan Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), 25 Ocak’ta 13’üncü başkanını seçecek. Doğan Holding’in sahibi Aydın Doğan’ın kızı Arzuhan Doğan Yalçındağ, önceki gün TÜSİAD başkanlığına aday olduğunu açıkladı. “Başkanlık Konseyi aday olma teklifi getirdi. Ben de kabul ettim” diyen Yalçındağ’ın açıklamasının ardından kulislerde de tartışma başladı.

‘YIPRANABİLİRİZ’

2007’nin kritik bir yıl olduğunu belirten bazı TÜSİAD üyeleri, “Bu dönemde hükümetle kavgalı bir medya patronunun kızının TÜSİAD’ın başkanı olması kurumu yıpratabilir” endişesi taşıyor.

İki seçimli 2007 yılında başkanın Arzuhan Doğan Yalçındağ’ın olması TÜSİAD’ı yıpratabilir değerlendirmeleri de yapılıyor. Bir medya grubunun başında olan bir isim olarak Arzuhan Doğan Yalçındağ’ın ne derece TÜSİAD’ın kurumsal kimliğini yansıtabileceği, Doğan Grubu hükümet sürtüşmesi sürerken,

TÜSİAD’ın zarar görebileceği endişeleri dile getiriliyor.

TÜSİAD yönetimi, 2007’yi Ömer Sabancı ile geçirip yeni cumhurbaşkanı ve yeni hükümetin ardından 2008 Ocak ayında yeni yönemini belirleyecekti. Bu dönemde kadın üyelerden birinin başkan seçilmesiyle de bir ilke imza atılmak isteniyordu. Ancak Ömer Sabancı’nın işleri nedeniyle görevi erken bırakması yeni başkan arayışlarını hızlandırdı. Bu dönemde Cem Duna ve Pekin Baran’a başkanlık teklifinde bulunmuş ancak her iki isim de işleri nedeniyle bu teklife sıcak bakmamıştı.

İTİRAZLAR YÜKSELİYOR

Yalçındağ’ın da başkan adayı olduğunu açıklamasının ardından TÜSİAD üyeleri arasında itirazlar da yükselmeye başladı. Bazı üyelerin Yalçındağ’ın başkanlığına sıcak bakmadığı ve bu memnuniyetsizliklerini ilk yapılacak yönetim kurulu toplantısında görüşülmek üzere derneğe ilettiği belirtiliyor. Derneğin önde gelen isimlerinden bazıları seçim yılında hükümet ve diğer medya kuruluşlarıyla sorunlu bir medya patronunun TÜSİAD’ın başında olmasının kuruma zarar verebileceğini düşünüyor. Yönetimde yer alan bir üye”Kurum felsefesinin, kültürünün devamı esaslığı bizim için önemlidir. TÜSİAD, asla bir grubun yönlendirdiği dernek olmadı” açıklamasını yaptı.

Öte yandan, kulislerde Yalçındağ’ın kendi yönetim ekibini oluşturacağı ve bu listede Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk’in de olacağı belirtiliyor. Ferit Şahenk konuyla ilgili

sorulara yanıt vermemeyi tercih ediyor. Şahenk seçim tarihinde Davos Zirvesi’nde olacak ve genel kurula katılmayacak.

TELEVİZYONLARI YÖNETİYOR

AYDIN Doğan’ın en büyük kızı olan Arzuhan Doğan Yalçındağ, iş hayatına 1990 yılında Milpa’da başladı. Yalçındağ, 1993-1995 yılları arasında Alternatif Bank’ın yönetim kurulunda yer aldı. 1995-1996 yılları arasında Milliyet Dergi Grubu’nun finans yönetimini üstlenen Yalçındağ, 1996 yılında Kanal D’de çalışmaya başladı. Halen Doğan TV ve radyolarında CEO ve Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyeliği yapıyor. İş dünyasındaki hırsıyla tanınan Yalçındağ, TÜSİAD’ın yanı sıra TEGV, Türk-Amerikan İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Üyelikleri ve Kadın Girişimciler Derneği Kurucu Üyeliği görevlerini sürdürüyor. Yalçındağ, Doğan Yayın Holding CEO’su Mehmet Ali Yalçındağ ile evli.

KIZLARI BASINI PAYLAŞTI

Vuslat Doğan Sabancı: Hürriyet Gazetecilik İcra Kurulu Başkanı ve Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Vuslat Doğan Sabancı, Hürriyet Gazetesi’nde stratejik planlama ve iş geliştirmenin yanı sıra gazetenin idari faaliyetlerinden sorumlu. Vuslat Doğan Sabancı, Sabancı Holding’den ayrılıp kız kardeşi Emine Kamışlı ile Esas Holding’i kuran Ali Sabancı ile evli. Sosyal çalışmalarıyla tanınıyor.

Hanzade Doğan: Kardeşler arasında en hırslı isimlerden biri olarak tanınan Hanzade Doğan, 1996 yılında aile şirketinde çalışmaya başladı. Doğan Holding’de yönetim kurulu üyesi, DYH’in başkan yardımcısı olan Hanzade Doğan, Milliyet, Radikal, Posta ve Fanatik’i kapsayan Doğan Gazetecilik’in İcra Kurulu Başkanı. Doğan, Dünya Gazeteciler Birliği ve çok sayıda sivil toplum kuruluşunun da üyesi.

Begümhan Doğan Faralyalı: Ailenin en sakin ve iddiasız üyesi portresi çiziyor. İş hayatına 1998 yılında New York’ta Arthur Andersen şirketinde danışman olarak başlayan Begümhan Doğan Faralyalı, 2005’ten bu yana DYH Yurtdışı Yatırımlar ve İş Geliştirme projelerinden sorumlu Başkan Yardımcısı görevinde. Begümhan Doğan, eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ersin Faralyalı’nın oğlu Ahmet Faralyalı ile evli.

DOĞAN MEDYASI BAŞKAN İLAN ETTİ

Arzuhan Doğan Yalçındağ’ın başkan adayı olduğunu açıklaması Doğan Grubu’na bağlı gazeteler ve grubun diğer yayın organlarında “TÜSİAD’ın ilk kadın başkanı” başlıklı haberlerle duyurulması TÜSİAD üyeleri arasında huzursuzluk yarattı. “Adaylığını ilan etmiş birinin kendilerine ait gazetelerde başkan olarak yazılması kamuoyunu yanlış yönlendirir” eleştirisinde bulunan bazı üyeler, son kararı genel kurulun vereceğini ama bu tür haberlerin “Demokratik bir platform olan genel kurulun iradesi etki altına alındı” izlenimi yaratır diyor.

SESSİZ REKABET

Öte yandan aralarında sessiz bir rekabet olan Doğan kardeşlerin tepkisi merak ediliyor. İş dünyasında etkinliğiyle öne çıkan isimler Vuslat Doğan Sabancı ile Hanzade Doğan’dı. Her iki isim de sosyal faaliyetleriyle dikkat çekiyordu.

Kaynak: www.aksam.com.tr