BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.435,47
HABER /  GÜNCEL

Aziz Yıldırım gidiyor, o geliyor

Aziz Yıldırım’ın kızları Hande ve Gülşah bir daha başkanlık yapmaması için babalarına yoğun pres uyguluyor. Yıldırım yerine geçecek ismi bile belirledi..

Abone ol

3 Temmuz’da yaşanan “şike operasyonu kapsamında” gözaltına alınan ve 8 ayını Metris Cezaevi’nde geçiren F.Bahçe Başkan Aziz Yıldırım’a ailesinden özellikle de iki kızından “Bir daha başkanlık yapma” uyarısı geldi.

F.Bahçe’ye başkan olduğu 1998 yılından bu yana babalarının çok yıprandığına ve sağlık sorunu yaşadığına dikkat çeken kızları Hande Gamgam ile Gülşah Gordi, babaları Aziz Yıldırım’ın bir daha F.Bahçe’ye başkanlık yapmasını istemiyor. Zira polisin, başkanın Şükrü Saracoğlu Stadı’nın içinde yer alan kulüp binasındaki odasında yaptığı aramanın ardından kızları babalarının tüm şahsi eşyalarını toplayarak o tarihten itibaren başkanlık yapmaması için adeta yoğun prese başladı.

ARTIK TRİBÜNDEN DESTEK VERECEK

Öncelikle bugün-yarın mahkemede vereceği savunmayla kendisi hakkındaki suçlamalara cevap verecek olan Yıldırım, hakkındaki davadan beraat eder etmez kararını açıklayacak. Bilindiği üzere mayıs ayında F.Bahçe’de seçim rüzgârları esecek. Görev süresi boyunca 2 kere istifa kararı alp camianın yoğun ısrarıyla tekrar başkanlık yapan Yıldırım’ın kızlarının presinin ardından artık takıma tribünden destek vermeyi planladığı ve bu sefer kararından dönmeyeceği gelen bilgiler arasında.

Bu arada Hande Gamgam ve Gülşah Gordi 14 Şubat’ta başlayan davada Yıldırım’ın isteğiyle duruşmalara katılmasalar da sürekli cezaevine ziyarete giderek babalarına destek verdiler. Kızlarının gitmemesine karşın damatları Mehmet Gamgam ile Murat Gordi hem Silivri’de hem de Çağlayan’da davaları yakından takip ediyorlar.

Gönlündeki isim Kamer

Aziz Yıldırım’ın, aday olmaması halinde yerine düşündüğü ismin gerek son dönemdeki demeçleri gerekse hükümete olan yakınlığı nedeniyle Cihan Kamer olduğu ortaya çıktı..

Aziz Yıldırım’ın başkanlığı bırakması durumunda herkesin merak ettiği konu yeni patronun kim olacağı. Şu günlerde yönetim kurulu içerisinde öyle bir isim var ki tüm adaylardan bir adım önde. Muhalefetin kapalı kapılar ardında yaptığı kulis çalışmaları sadece fısıltıyla sınırlı kalırken Yıldırım’ın gönlündeki isim olan Cihan Kamer son günlerde yaptığı çıkışla adeta başkan olacağının sinyalini verdi.

EN GÜÇLÜ ADAY

Hem Ankara’daki Futbol Federasyonu’nun “genel kurul” toplantısında yaptığı konuşma hem de televizyonlarda verdiği demeçler Aziz Yıldırım’ın Kamer’e olan güvenini daha çok artırdı. Bu arada Cihan Kamer’in hükümet ile olan yakın ilişkisi de başkanlığı için bir avantaj olarak görülüyor.

F.Bahçe camiası şunu net biliyor ki Aziz Yıldırım seçime girdiğinde başkan olarak mutlaka sandıktan çıkar ama mayıs ayında hakkındaki iddialardan kurtulur kurtulmaz başkanlık yapmaz ise onun işaret edeceği isim bu yarışı kazanır. Yıldırım gönlündeki adayı Cihan Kamer olarak açıklaması halinde başkanlığı da garanti görülüyor.