BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Azerbaycan'da Birinci Avrupa Oyunları coşkusu

Azerbaycan Cumhuriyeti üst düzey uluslararası spor yarışına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 12-28 Haziran 2015 yılında Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de "Bakü-2015" Birinci Avrupa Oyunları düzenlenecek.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM -NİYAZİ SOLAK: Azerbaycan Cumhuriyeti üst düzey uluslararası spor yarışına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 12-28 Haziran 2015 yılında Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de " düzenlenecek. Oyunlara 49 ülkeden 20 spor dalında 6000'den fazla sporcunun katılması bekleniyor.

Tüm dünyanın ilgi odağı olan Bakü'de yapılacak Birinci Avrupa Oyunları ile ilgili İnternethaber.com'dan Niyazi Solak'a konuşan Azerbaycan Reformcu Gencler Birliği Başkanı Ferit Şahbazlı; "Oyunlar ülkeleri, halkları bir araya getiren muhteşem spor bayramı olarak tarihe düşecek. 2012 tarihinde Roma'da düzenlenen 41. AOK Genel Meclisi'nde, Avrupa'nın 49 Milli Olimpiyat Komitesi Azerbaycan Cumhuriyeti'nin başkenti Bakü şehrini 2015 yılında yapılacak ilk Avrupa Oyunlarını kabul eden şehir olarak oy çokluğu ile kabul edildi.  Sporun ve Olimpiyat hareketinin desteklenmesi Azerbaycan'da devlet politikasının temel amaçlarındandır. Bu anlamda Avrupa'nın spor ve kültür dünyası için tarihi bir olay olarak kabul edilen 1. Avrupa Oyunları'nın Bakü'de yapılması Azerbaycan'ın uluslararası ve Avrupa Olimpiyat hareketine sadıklığına, spor, fiziksel terbiye ve kültür alanında yaptığı faaliyete ve elde edilmiş başarılara verilen yüksek değerdir. Avrupa Oyunları Azerbaycan'ın kendi geleneklerini, kültürünü ve tarihi köklerini daha çok tanıtmak için iyi bir fırsattır. Bu oyunların Bakü'de yapılması halk tarafından aktif bir şekilde destekleniyor. Avrupa Oyunlarının Organizasyon Komitesi Başkanı Azerbaycan'ın birinci hanımı, UNESCO iyi niyet elçisi Mehriban Aliyeva'nın yönetimi ile bu muhteşem spor tedbirine hazırlık çalışmaları en üst düzeyde sürdürülüyor ."

Ferid Şahbazlı; "1. Avrupa Oyunları sırasında bazı uluslararası çevrelerin Azerbaycan'a karşı sergilediği önyargılı tutum hiçbir sonuç vermeyecek ve Azerbaycan bu uluslararası spor tedbirine en üst düzeyde ev sahipliği yapacaktır." dedi.