BIST 10.139
DOLAR 32,30
EURO 34,86
ALTIN 2.382,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ayvalık a buram buram türkü gecesi

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde Halk Müziği Sevenler Derneği tarafından organize edilen gecede halk müziği severler türküye doydu.

Abone ol

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde Halk Müziği Sevenler Derneği tarafından organize edilen gecede, Anadolu'nun çeşitli yörelerine ait eserleri seslendirildi. Gecede dernek korosunun şefi Ali İşler jübile yaparak, bayrağı oğlu Eyüp İşler'e devretti.

Önceki akşam saat 21.00'de Ayvalık Belediyesi’ne ait İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konsere halk müziği severler büyük ilgi gösterdi.

Sunuculuğunu Gamze Erkan'ın üstlendiği halk müziği konser gecesinde, derneğin kurucularından olan bağlama ustası Ali İşler jübile ettiğini açıklayarak, bundan böyle Ayvalık Halk Müziği Korosu’ndan sadece bağlama çalacağını ve koro şefliğini tıpkı Muharrem Ertaş'ın oğlu Neşet Ertaş'a, Mustafa İpek'in oğlu Yılmaz İpek'e bıraktığı gibi müzik kariyeri ile birlikte kendisi de oğlu Eyüp İşler'e bıraktığını açıkladı.

Ali İşler, konuşmasının ardından sahneye davet ettiği oğlu Eyüp İşler'e koro yönetimini devrettikten sonra Anadolu motifleriyle süslü türkü şöleni başladı. Engelli sanatçılar Namık Tuncel ve Abdullah Aydın'ın da sahnede görev aldığı halk müziği konserinin ikinci bölümünde, Ayvalık Halk Müziği Sevenler Derneği’nin yeni şefi Eyüp İşler'e bir plaket verildi.

Ayvalık'taki Halk Müziği konser gecesinde koroda görev alan sanatçılar, solo olarak da türkülerden örnekler sundular. İki saat süren konseri izleyen ve İsmet İnönü Kültür Merkezi dolduran halk müziği severlerin, sahnedeki sanatçıların icra ettiği türkülere sık sık tempo tutarak eşlik ettiği görüldü.