BIST 10.445
DOLAR 32,21
EURO 34,93
ALTIN 2.408,73
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ayvalık sakinlerinin dispanser mücadelesi

Balıkesir Ayvalık'ta faaliyet gösteren Verem Savaş Dispanseri'nin Edremit'e taşınması kararı tepkiye neden oldu.

Abone ol

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde Sağlık Bakanlığı'nca kapatılma kararının onaylandığı Verem Savaş Dispanseri’nin Edremit’e taşınacağına dair haberin ardından ilçede faaliyet gösteren siyasi parti ilçe örgütleri ile birçok sivil toplum örgütü dispanserin kapatılmaması için harekete geçti.

Ayvalık ilçesinde Sağlık Bakanlığı tarafından kapatılma kararı alınan Verem Savaş Dispanseri’nin Edremit’e taşınacağına ilişkin İHA'nın haberi ses getirdi. Haberin yayınlanmasının ardından ilçede faaliyet gösteren siyasi parti temsilcileri ile sivil toplum kuruluşları Ayvalık Belediyesi'ne ait eski düğün salonunda iki toplantı yaptı.

İlk toplantıda sivil toplum örgütü temsilcilerine ilçede halen daha faaliyet gösteren dispanserin Ayvalık ve çevresindeki geniş bir bölgeden gelen hastalara hizmet verdiği ve kapanması halinde oluşacak sorunlar dile getirildi. Dispanserin kapanması ile ilgili ikinci toplantıda ise, AK Parti ve MHP dışındaki siyasi partilerin temsilcileri bir araya gelerek, konunun siyasi arenada çözümüne ilişkin değerlendirmelerde bulundular.

Faksla tepki gösterdiler

Önceki gün ise ilçedeki sivil toplum kuruluşları ile siyasi parti temsilcileri bu kez, Ayvalık PTT Şubesi önünde bir araya gelerek, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Verem Savaş Daire Başkanlığı, Ulusal Verem Savaşı Dernekleri Federasyonu, Prof. Dr. Ferit Koçoğlu, Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü, Balıkesir Milletvekilleri ile 35 kişiden oluşan TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyelerine ayrı ayrı faks çektiler.

Yayılma riski var

Ayvalık Verem Savaş Derneği Başkanı ve emekli sağlık memuru İbrahim Meriç, tüberkülozun yoksulların hastalığı olduğunu anımsatarak, "Bundan böyle hasta ve yakınları tedavi için Edremit'e gitmek zorunda kalacaklar. Her şeyden önce bir sağlıkçı olarak bulaşıcı özelliği olan tüberkülozun kısa zamanda yayılabilmek riskine karşın, verem hastalarının kontrollerinin yakinen takip edilmesi zorunludur" dedi.