BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA

Aytaç Duraka takipsizlik kararı

YSK, Aytaç Durak'la ilgili soruşturmasını tamamladı. Kurum, seçim hilesi iddialarıyla ilgili takipsizlik kararı verdi.

Abone ol

Yüksek Seçim Kurulu'nun itirazları reddedip, MHP'li Aytaç Durak'ı seçimin galibi olarak ilan ettiği Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı'yla ilgili savcılık soruşturması da tamamlandı. Seçim hilesi iddiaları ile ilgili başlatılan soruşturmada takipsizlik kararı verildi.

AKP ve CHP'nin Adliyede Seyhan 4'üncü İlçe Seçim Kurulu'nun tutanak teslimi sırasında `tutanakların değiştirildiği' yönündeki şikayetleri üzerine başlatılan soruşturmada, Adana Adliyesi binasının girişi ve koridorlarında bulunan kameraların kaydettiği görüntüler incelemeye alınmış; dönemin AKP İl Başkanı Avukat Mehmet Sağlam ile CHP'nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özgümüş'ün ifadelerine başvurulmuştu. Tutanakların değiştirilerek seçim hilesi yapıldığı iddiası kapsamında, şüpheli olarak suçlanan seçim kurulu görevlileri Mansur Y., Hüseyin U., Cemile K., Ali Alper K. ve İlker Timur A.'nın yanı sıra çok sayıda tanığın ifadeleri de alındı. Soruşturma sonunda bu iddialarla ilgili takipsizlik verilip, verilen kararda şöyle denildi:

"...yapılan soruşturma sonucunda, şüphelilerin üzerlerine atılı sahte evrak tanzimi ve buna iştirak suçunu işledikleri yolunda hiçbir delil ve emare bulunmadığı, herhangi bir sahteciliğe ve usulsüzlüğe rastlanılmadığı, yine şüpheli Ali Alper K'nin görevi kötüye kullanma ve görevi ihmal suçu işlediği yolunda iddiadan başka ortada hiçbir delil ve emare bulunmadığı, yine başkaca herhangi bir suç ve suç unsuru bulunmadığı anlaşılmakla, şüpheliler hakkında yüklenen suçtan kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi."