BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,82
ALTIN 2.439,33
HABER /  GÜNCEL

Aytaç Durak son iddianameye itiraz etti

Aytaç Durak, kendisinin de yargılanacak olmasına itiraz ederek, hakkındaki suçlamaların bu iddianameden ayrılmasını istedi.

Abone ol

Hakkında başlatılan soruşturmalar nedeniyle görevden uzaklaştırılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, belediyedeki 'çete' faaliyetleri ile ilgili olarak geçen hafta mahkemece kabul edilen iddianame ile kendisinin de yargılanacak olmasına itiraz ederek, hakkındaki suçlamaların bu iddianameden ayrılmasını istedi.

Durak'ın avukatı tarafından 8. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na yapılan itirazda, 314 sayfalık iddianamede 3 ayrı suç örgütünden söz edildiği, 2 suç örgütüne yönelik suçlamalarda kendisinin müşteki olduğu, yöneticisi olduğu iddia edilen suç örgütüne yönelik suçlamaların ise ayrı bir iddianamede değerlendirilmesi gerektiği savunuluyor.

Durak'ın eski meclis başkan vekili Mustafa Tuncel ile otopark işletmecisi Mehmet Salih Tulpar'ın 2 ayrı çetenin lideri olduğu belirtilen iddianameye itiraz gerekçesinde şöyle deniliyor:

"İddianamenin giriş bölümü ilk paragrafında örgüt üyelerinin isimleri sayıldıktan sonra; 'Aytaç Durak'ın oğlu Gökhan Durak'ı kaçırıp, fidye alma gibi bir planlarının olduğu şeklinde istihbari bilgiler alındığı belirtilmektedir. Aytaç Durak nasıl bir örgütün yöneticisidir ki, bu örgüt kendi oğlu Gökhan Durak'ı kaçırıp kendisinden fidye isteyecektir.

İddianamenin 21/88 sayfa 3. paragrafında ise 'Suç örgütünün lideri olan o tarihteki Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Aytaç Durak ile aralarında tartışmalar yaşanmaya başladığı, Aytaç Durak'ın talimatı ile bir kısım belediye yetkililerinin Mustafa Tuncel'in istediği şeyleri yapmamaya başlaması üzerine aralarının açılmaya başladığı, Aytaç Durak'ın Mustafa Tuncel'in rüşvet aldığına dair bir görüşme kaydının eline geçmesi ve bu kaydın yayınlanması üzerine aralarının tamamen açıldığı' denilmektedir. Burada açık olan müvekkilim Aytaç Durak'ın Mustafa Tuncel'in yasadışı isteklerine karşı durduğu, belediye personelini bu konuda uyardığı ve Mustafa Tuncel'in rüşvet kasetini Adana Cumhuriyet Başsavcılığına ihbar ettiğidir. Bu durumda Aytaç Durak'ın, Mustafa Tuncel ile aynı örgütte olduğu sonucuna varılamaz. İddianame vahim şekilde hatalıdır. Aytaç Durak'ın şahsıyla ilgili olan iddiaların diğerlerinden ayrılmasını arz ediyoruz."

Durak, itiraz ettiği iddianamede, 3 konuda suçlanıyor. Birinci iddia; bir belediye meclis üyesinin bir otelden çıkarken gizlice fotoğraflarının çektirilmesi, ikinci iddia; bazı bilboardlardan reklam bedeli alınmayarak belediyenin zarara uğratılması, üçüncü iddia ise evinde bir miktar mermi bulunması.