BIST 10.343
DOLAR 32,22
EURO 34,75
ALTIN 2.457,46
HABER /  GÜNCEL

Aysever bit pazarına nur yağdırdı

Aldığı 10 ay hapis cezası nedeniyle Türkiye'nin gündemine oturan piyanist Fazıl Say, CNN Türk ekranlarına çıktı çıkmasına ama...

Abone ol

Gündemdeki Fazıl Say tartışması Enver Aysever 'in girişimci ruhunu da ortaya koydu. Aysever CNN Türk ekranlarındaki programı Aykırı Sorular'ı bu kez canlı yayınlamadı. Çünkü eski bir programı tekrar yayına verdi.

GÜNDEM KAYNIYOR AMA AYSEVER ARŞİV ÇALIŞMASI YAPIYOR!

Twitter 'da retweet ettiği bir şiir dizesi nedeniyle dine hakaretten 10 ay hapis cezası alan dünyaca ünlü sanatçı Fazıl Say gündemin en hararetli tartışmasına konu oluyor. Siyaset ve düşünce dünyasında büyük yankı bulan mahkeme kararı Avrupa'da da geniş bir eleştiri dalgasına yol açmıştı. Say'ın aldığı ceza muhalefet kadar hükümete yakın liberal-demokrat çevrelerin de itirazına konu olurken Enver Aysever işin rantını da ihmal etmedi. Gündemdeki sayısız sıcak konuya rağmen bu gece yeni bir program yapmayan Aysever, Fazıl Say 'ı ağırladığı 2012 Kasım ayındaki programı tekrar yayınladı.

"HAPİS TEHTİDİYLE DİNDAR YAPMAK İSTİYORLAR"

Aylar önce Aysever'in konuğu olan Fazıl Say, tekrar yayınlanan programda hakkında açılan davalar için " hapis tehtidiyle dindar yapmak istiyorlar" derken, bildiklerinden vazgeçmeyeceği mesajı vermişti. İşte aylar önce yayınlanan programda Fazıl Say'ın dikkat çeken açıklamaları:

AKP'DEN KORKMUYORUM

Türkiye’nin yüzde 50’sinin AKP’ye oy verdiğini söyleyen Say, “Diğer yüzde 50’yi korkutmaya yönelik gibi anlaşılıyor bütün bunlar” dedi.  Kendisinin AKP’den korkmadığını söyleyen Say, “Büyük bir problem olarak görüyorum bu baskıyı” dedi ve hakkında açılan davanın da bununla ilgili olduğunu belirtti:

“Bir insanın Allah’a inanıp inanmamasını bile hükümet mi tayin edecek? Benim içinde durduğum davaya baksana, bütün dünya gülüyor Türkiye’ye. Hükümet bana suç duyurusu yapanların arkasında. Hükümet de dese ki, yanlışlık olmuş, retweet etmiş. Davanın savcılıktan geçmesi, davaya dönüşmesi, 2. celseye kalması hukukun 5 kere çiğnenmesi anlamına geliyor.”

AKP'NİN YÜZDE YÜZDE 50 AMA BEN 350 MİLYONLUK AB'NİN KÜLTÜRLERARASI ELÇİYİM!

“Bütün dünya suçsuz olduğumu biliyor” diyen Say, konunun siyasi olduğunu vurguladı: “Bir bakıyor arkasında AKP’liyi buluyor. Kültür Bakanı halk Fazıl Say’ı zaten cezalandırdı diyor vs. Hükümetten sesler çıkmaya başlıyor. Sanatçısını korumuyor. Burada yönlendirilmişlik de var. AKP’ye Türkiye’nin yarısı oy verdiyse, ben de 350 milyonluk Avrupa Birliği’nin kültürlerarası elçisiyim. Ben de onların avukatıyım. Zor beni hapse atmaları, bu kadar basit.”