BIST 9.530
DOLAR 32,52
EURO 34,87
ALTIN 2.485,27
HABER /  DÜNYA

Chavezsiz Venezuela karıştı:7 ölü

Venezuela'da eski devlet başkanı Chavez'in desteklediği Maduro'nun yüzde 51 oyla devlet başkanı seçilmesinin ardından başlayan gerginlik devam ediyor.

Abone ol

Sonuçlara itiraz eden muhalefet ile hükümetin birbirlerini suçladığı şiddet olaylarında 7 kişi hayatını kaybetti, 61 da yaralı var.

Venezuela'da geçen pazar yapılan ve Geçici Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun zaferiyle sonuçlanan devlet başkanlığı seçiminin ardından çıkan olaylarda 7 kişinin öldüğü bildirildi. Savcı Luisa Ortega, muhalif lider Henrique Capriles'in seçim sonuçlarına itiraz etmesi ve oylar yeniden sayılmadığı sürece Maduro'nun zaferini kabul etmeyeceğini açıklamasının ardından düzenlenen gösterilerde 7 kişinin öldüğünü, 61 kişinin yaralandığını söyledi.

Seçim Konseyi'nin Maduro'yu seçimin galibi ilan etmesinin ardından sokaklara dökülen binlerce öğrenci ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Güvenlik güçleri, göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullandı.

Maduro yanlıları ile Capriles destekçileri arasında da arbede yaşandığı belirtildi. Başkent Caracas'ta yoğun güvenlik önlemleri alınırken, çevre kentlerden başkente güvenlik gücü takviyesi yapılıyor.

GÖSTERİLERE YASAK

Maduro, yarın başkent Caracas'ta yapılması planlanan protesto gösterilerine izin verilmeyeceğini bildirdi.Devlet başkanlığı seçimini kaybeden Henrique Capriles'i "darbe düzenlemeye çalışmakla" suçlayan Maduro, gösteriler sırasında yaşamını yitirenlerin "faşist kalabalık" tarafından öldürüldüğünü söyledi.

MUHALEFET DE HÜKÜMETİ SUÇLADI

Henrique Capriles, ise yaptığı açıklamada hükümetin oyların yeniden sayılmasını engellemek için "şiddete başvurma emri" verdiğini iddia etti.