BIST 10.471
DOLAR 32,83
EURO 35,24
ALTIN 2.448,24

Ayşe Arman'a ihtiyacımız var!

Dün Ayşe Arman' ın son yazısı medya'dan tam not almıştır(!) Biliyormusunuz?

Dün Ayşe Arman'ın son yazısı medya'dan tam not almıştır(!)
Biliyormusunuz?

Gazeteoku yazarlar listesinde ,bugüne kadar ilk ona dahi giremeyen Ayşe Arman, '12 dakikada orgazm'' dediiii. ilk sıraya yerleşti.
Türk kadınının medar-ı iftiharı Ayşe' ye alkışlar...

Ben de uzun süredir Türk medyasında erkek egemenliğinden sıkılmıştım.
Hangi kadın yazarımız, bu ''erkek egemenliğine'' son verecek diye merakla takipteydim.
Yılmaz Özdil, Bekir coşkun, Ahmet Hakan' ların sosyal medyada da gözümüzün içine soka soka paylaşılıp, okumak zorunda kalmaktan, ne yalan söyleyeyim, bunalmıştım.

Üstelik Yılmaz Özdil, şu sıralar kendini tekrarladığı halde, yine her yazısının olay olmasına ben ''Allah Allaaaaah'' demeye başlamıştım.

Ayşe Arman röportajlarını, ilk okumaya başladığım zamanlar pek keyif almaz, genelde yarım bırakırdım (saç modelinden(ötürü) yüzünü seçmekte zorlandığım dönem). Ama ! Durun! İtiraf ediyorum!

Bu konuda oldukça ilerleme kaydetti, çok sağlam röportajlar çıkarıyor ortaya...
Bir ara Televizyonda jüri üyeliği yaptı yanılmıyorsam...

Ekranlarda gördüğümde, konuşurken, bir yazar/çizer olarak kendini çok iyi ifade edemediğini düşünüp, ''Nasıl köşe yazarı oldu bu sarışın hatun'' diye söylenip hafif hayal kırıklığına uğramıştım.

Her neyse...
Şimdi şöyle başlayayım;

Kadına şiddetin tavan yaptığı, namus cinayetlerinin alıp başını gittiği, çocuk yaştaki kızlara toplu tecavüzlerin işlendiği (çok tekrarlıyorum ama öyle) bir ülkede, Ayşe Arman' a ihtiyaç vardır... !

Evet ! o marjinal bir kadındır.
Belkide bir misyon yüklenmiştir.

Cinselliğin ,eğitim düzeyi yüksek olan kitlelerde dahi tabu olduğu bir toplumda, Ayşe' yi, yazarken gösterdiği cesaret konusunda alkışlamamız lazımdır.

Bunu tabu zapan zihniyetin yaşadığı ülke, tecavüzlerden, aldatmalardan, pedofiliden daha birçok ahlaksızlıktan geçilmiyordur, ama ağızlar dolu dolu ahlaktan, namustan söz ediliyordur.

Konu dağılmadan yine gelelim Ayşe'ye

Ayşe Arman, kocasıyla yaşadıklarını (belkide yaşamıyor, tamamen fantezi ürünüde olabilir) ''o benim sevgilim'' edasıyla, yazdıkları/çizdikleri, fena değildir...

Eğiticidır. Öğreticidir.Belki de Türk kadını, bunları okuyarak, kendine çeki düzen veriyordur/verecektir(!) Kimbiir !
Ama!

Yazdıkları büyük şehirlerde, ekonomik özgürlüğünü eline almış,yalnız yaşayan,belirli bir kültür sevıyesinde olan, kadınların anlayabilecekleridir.

Yazılarında cinselliği sürekli ön planda tutması, gündemde olma çabasından dolayı diye de düşünmüyorum...

''12 dakikada orgazm'' başlıklı yazısında, okuyucularıyla buluşmalarını anlatıyor Ayşe.
Her biriyle yaptığı 12 dakikalık sohbette, kadınların ona, hayat hikayelerini, açık seçik anlatmalarını ''ben onları yargılamıyorum, çok samimiyim, ondan bu kadar şeffaflar'' diyor ama, şunu kaçırıyor;

Kadınlar zaten, tanımadıklarına, tanıdıklarından daha fazla güvenirler...
Ama can alıcı nokta şudur !
Kendisi şunu kaçırıyordur...

Türkiye' de ataerkil zihniyet değişmediği sürece, kadının değişmesi, özgürleşmesi, uçması, hoplaması zıplaması, sadece yukarda belirttiğim kitlede sınırlı kalacaktır.
Yani, madem bu kadar okunan bir yazar; Ne mi yapsındır ?
Yazılarında erkekleri hedef alsındır...

Belkide; kadına şiddet, kadın cinayetleri, tecavüzler, bunlara az da olsa faydalı olacaktır. Sosyal sorumluluk tam da budur.

Ha! Bu arada son olarak, Ayşe Arman' ın bu son yazısıyla, ülkemizde, yazı başlıklarının, yazıyı okuttuğu gerçeği bir kez daha kanıtlanmıştır.