BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  EKONOMİ

Ayrımcılık olmasın diye mescidi kapattılar!

Şehirlerarası yolculuk yapan vatandaşlar kimi otobüs firmalarının seyahat esnasında ibadetlerini yaptıkları mescitleri kaldırmasına tepki gösterdi

Abone ol

Şehirlerarası yolculuk yapan vatandaşlar kimi otobüs firmalarının seyahat esnasında ibadetlerini yaptıkları mescitleri kaldırmasına tepki gösterdi. Otobüs firmaları ise din ve mezhep ayrıcalığı yapmamak için mescitleri kaldırdıklarını ifade etti.

Şehirlerarası yolculuk yaparken ibadetlerini de yerine getirmek için terminallerde bulunan mescitleri kullanan vatandaşlar Tüketici Platformu Sikayetvar.com'a gönderdikleri şikayetlerle tepkilerini dile getirdi. Şikayetler üzerine ise otobüs firmaları mesciti kaldırdıklarını doğrularken nedenini din ve mezhep özgürlüğü olarak gösterdi.

Kamil Koç'un Ataşehir terminalindeki mescitin kaldırılmasına tepki gösteren şikayetçi firmayı protesto ettiğini ifade etti. Şikayetinde ; "Kamil Koç'un Ataşehir terminalinde bir mescit vardı. Geçmiş zaman kullanıyorum çünkü mescit firmaya yakışır bir hale getirileceğine tamamen kaldırılmak suretiyle 'Namaz kılan yolcu istemiyoruz' demeye getirilmiş. Benden para kazanmak istiyorsanız önce bana, inancıma saygı göstermek zorundasınız. Bende artık firmanıza cüzdanımı kapatıyorum. Mescit açılıncaya kadar Kamil Koç firmasını protesto ediyorum" dedi.

Şikayetler üzerine Kamil Koç firmasının yetkilileri ise şu şekilde açıklama yaptı:

"Yönetim Kurulu karar alarak mescidi kaldırdı. Kimi vatandaşlar söz konusu mescidin depo ihtiyacından dolayı kapatılarak depo haline getirildiğini belirtiyor. Bu ifadeler yanlıştır. Çünkü, mescit depo ihtiyacı olduğu için kapatılmadı. Çok farklı ibadethaneler var. Hıristiyan yolcuya ibadetini yapsın diye kilise açılmadığı için çifte standart olmasın diye mescit de kapatıldı. Din ve mezhepler arasında ayrıcalık olmasın istenildi."

Yollardaki Mescitler Kullanışlı Değil

Yolculuklardaki mescit sorunu bununla da sınırlı kalmadı. Vatandaşlar şehirlerarası yollardaki mescitlerin darlığından ve kadın erkek için ayrı bölümlerinin olmamasından da dert yandılar. Bir vatandaş şikayetini şöyle dile getirdi:

"Anne-babam yıllardır Nilüfer Turizm'le İstanbul-Ankara arasında seyahat ediyorlar. Şimdiye kadar şikayet etmemişlerdi. Ancak bu gelişlerinde anlattıkları sorun bence çok önemli. Nilüfer Turizm Kavacık Şubesindeki mescit yapılan tadilattan sonra iyice küçültülmüş ve ancak 2 kişinin namaz kılabileceği bir mescit(!) haline getirilmiş. Üstelik kadınlar-erkekler için ayrı yerlerde yok. "

Nilüfer firması ise şikayete şu şekilde yanıt verdi: " Yeni yapılan bir mescit ve mescit içi ibadet için geniş bir durumda. Kadın ve erkeklerin ibadeti için de uygun bir mescit. Her iki taraf için da ayrı yerler var."