BIST 10.277
DOLAR 32,25
EURO 34,74
ALTIN 2.395,34
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Aygün öyle bir laf etti ki...

“CHP’nin ulusalcı kafatasçılarla yürüyemeyeceği görülmüş oldu” diyen Aygün’e parti içinden tepki geldi.

Abone ol

CHP’li İsa Gök, “Kimse Atatürk felsefesine kafatasçı diyemez” dedi.

PKK tarafından kaçırılıp serbest bırakılan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, parti içindeki ulusalcıları kızdırdı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘arkasındayım’ demesi üzerine Aygün’ün, “CHP’nin nasıl bir yolda yürüyeceği, ulusalcı kafatasçı kişilerle, onların yapacağı eleştirilerle bir yol yürünmeyeceği görülmüş oldu” şeklindeki sözlerine CHP Mersin Milletvekili İsa Gök tepki gösterdi.

GENEL MERKEZ'İN TABANLA BAĞI KOPTU

STAR’ın sorularını cevaplayan Gök, “Hiç kimse Atatürk felsefesine, Kemalist felsefeye kafatasçı diyemez, haddini bilmeli insanlar. Aslında Atatürkçülüğe kafatasçı diyenler, kendi ilkel etnik milliyetçiliğinin kafatasçılığını yapmaktadırlar” dedi. Parti yönetiminin Aygün’ün sözlerine destek vermesini eleştiren Gök, “Genel Merkez bu kötü gidişe ve bu yanlış söylemlere izin vererek ve hatta destek çıkıp kol kanat gererek, partiyi tabandan tümüyle koparmakta, büyük bir siyasi yok oluşa gidilmesine olanak tanımaktadır. Buna iyi niyetli bir anlam yüklemek mümkün değildir” şeklinde konuştu. Hüseyin Aygün’ün, bir hafta içinde partinin Kürt raporunun açıklanacağını söylediğini de hatırlatan Gök, “Dört gün geride kaldı. Açıklandıktan sonra Aygün meselesiyle birlikte yorumda bulunacağım" dedi.

HEDEF 90’LI YILLARA GERİ DÖNMEK

PKK’nın CHP’li Hüseyin Aygün’ü kaçırması ve yol kesme eylemlerini değerlendiren eski DEP Genel Sekreteri Kürt siyasetçi İbrahim Aksoy, “Son dönemlerde AK Parti tarafından özellikle Doğu ve Güneydoğu’da sağlanan kısmi özgürlükçü ve huzur ortamdan rahatsız olanlar var. Bunu ortadan kaldırmak için yoğun bir çaba gösteriyorlar. Birileri, bölgeyi terörize etmek ve insanları huzursuz etmek için bölgedeki huzursuzluğun batıya da yansıtılarak, ülkeyi 1990 yılardan daha kötüsüne dönüştürmeye çalışıyorlar. Özellikle Ergenekon’un dışarıda kalan kesiminin ortalığı karıştırdığını kanaatindeyim. BDP konvoyunun PKK’lı teröristler tarafından kesilmesi karanlık. BDP hiçbir zaman kendisi olmadı. Bu sarmaş dolaş görüntüsü ile karanlık eller bölgeyi ve Türkiye’yi karıştırıyor” dedi.