BIST 10.471
DOLAR 32,62
EURO 35,01
ALTIN 2.432,13
HABER /  GÜNCEL

Ayeri STV'yi çok sevdi

Burhan Ayeri'den Samanyolu Televizyonu'na övgü. TGRT ile STV'yi karşılaştıran usta gazeteci Ayeri, tepkileri üzerine almak pahasına STV'yi yere göğe sığdıramadı.

Abone ol

TGRT ile STV'yi karşılaştıran Burhan Ayeri, yaptığı değerlendirmede STV'ye 'yıldızlı pekiyi' verdi. Ayeri STV ile ateistler arasında bir de ilginç tespite yer verdi:

Kuyruğa girdiler

Samanyolu Televizyonu aslında, sağa sola zigzag çizmeden yayın yapan bir kanal. Gelir-Gider dengesini iyi ayarlamanın dışında, belli kuralları var. Ne zaman zaman TGRT olup, pavyon eskilerine ekran teslim ediyor, ne de rating için 'Manevi değerlere sahip çıkıyor'. Yaptıkları tamamen inanca dayalı. Bunun batılı tanımı formatsa, işte o. Ekonomik anlamda moral yapıda çöküntüye uğrayanlar, STV'nin devamlı seyircisi. Bir kısım yüzer gezer seyirci bu kanalı taa üçüncü sıraya taşıdıysa, bu tespitimizin etkisi büyük. Dizilerden, mucizevi güçlere kadar işleyen yapımların ne kadar etkili olduğu ortada. İşin ilginç tarafı, moral değerlerin prim yaptığını ve maliyetinin ucuza geldiğini fark eden bazı adı büyük kanallar Samanyolu'nun yapımlarına el attılar. Önce taklitle başlandı. Şimdilerde doğrudan transferlere gidildi. Sanırız, özellikle Amerika'nın bazı yörelerinde ilgi toplayan bu tip dini kanalların değişik türlerini bizde de sıkça görmeye başlayacağız. STV'yi ayrı tutarak, aşk hikayelerini bile 'İlahi Kudret'e - Ya da mucize - bağlayan pek çok zorlama yapım, artık izlenirlik rekortmenlerinde de var. Daha düne kadar baldır-bacağı ön plana alanların tutumuna 'şaşırdık dersek', yalan söylemiş oluruz. Onların tek hedefi, Hamdi Alkan'ın esprisiyle 'Rating, rating'. İçimizden bazı kızanlar çıkacak olsa da Samanyolu Televizyonu'nu kutluyoruz. Ateistleri bile imana getirmek üzere...

Yazı: Burhan Ayeri

Kaynak: Akşam

yer