BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.448,10
HABER /  GÜNCEL

Aydında korkutan deprem

Deprem bu kez Ege'yi salladı. Aydın Horsunluk'ta deprem meydana geldi.. Deprem Denizli'de de hissedildi.

Abone ol

Aydın'nın Horsunlu ilçesinde 4.9 büyüklüğünde yerin 5 kilometre derinliğinde deprem meydana geldi. 4 okul öğrencilerin psikolojileri gözetilerek tatil edildi.

Denizli ve Nazilli'de yoğun olarak hissedilen deprem çevre kentlerden de hissedildi. Şiddetli sarsıntıyla bir çok yerleşim merkezinde yüzlerce kişi sokaklara fırladı.

MERKEZ ÜSSÜ BUHARKENT
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, bugün saat 08.02'de meydana gelen 4.9 büyüklüğünde, orta şiddetteki depremin merkez üssünü önce Aydın'ın Kuyucak İlçesi'ne bağlı Horsunlu Beldesi olarak açıkladı. Ardından merkez üssü Aydın'ın Buharkent ilçesi olarak düzeltildi.

İKİNCİ DEPREM OLDU
Merkez üssü Buharkent olan ilk depremin ardından yine aynı yerde saat 08.11'de 3.2 büyüklüğünde hafif şiddette bir deprem daha oldu. Aydın, Denizli ve Manisa'nın yakın ilçelerinde de hissedilen sarsıntılar vatandaşları tedirgin etti.

VELİLER OKULLARA KOŞTU
Buharkent'te meydana gelen depremin en çok hissedildiği il Denizli oldu. Deprem kuşağında bulunan Denizli'nin merkezindeki vatandaşlar korku ve panik halinde evlerinden dışarı fırladı. Çocuklarının durumunu merak edenlerin de hemen okullara koştuğu görüldü.

DUVARLARDA ÇATLAKLAR OLUŞTU
Saltak Caddesi'nde bir apartmanın yıkılan bacası park etmiş bir otomobilin üzerine devrildi. Bazı duvarlarda küçük çaplı hasarlar meydana geldi. Vatandaşlar, depremin merkez üssünün Aydın olduğunu öğrenince evlerine döndü. Deprem sırasında korkup balkondan atlayınca yaralanın bir kişi ise Denizli Servergazi Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı, durumunun iyi olduğu belirtildi.

VALİDEN AÇIKLAMA
Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Kuyucak ilçesine bağlı Horsunlu beldesinde meydana gelen depremde şu ana kadar aldıkları bilgilere göre olumsuz bir şey olmadığını söyledi.

Vali Coş yaptığı açıklamada, Horsunlu beldesinde sabah saatlerinde deprem meydana geldiğini belirterek, ''Şu ana kadar aldığımız bilgilerde bize ulaşan olumsuz bir şey yok, ancak Emniyet ve Kaymakamlık araştırıyor. Henüz araştırmalar tamamlanmadı'' dedi.

SON 11 GÜNDE 18 DEPREM
Aydın'ın ilçelerinde son 11 gün içerisinde hafif ve orta şiddette 18 depremin meydana geldiği öğrenildi.

AA muhabirinin Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden aldığı bilgiye göre, Aydın'ın Buharkent ve Söke ilçelerinde son günlerde sık sık deprem yaşandığı ve bu depremlerin en düşüğünün 2.5 ve en büyüğünün ise 4.9 şiddetinde olduğu belirtildi.

Aydın'ın ilçelerinde son 11 gün içinde 18 deprem yaşandığı bildirilirken, bu depremlerin 5'inin merkez üssünün Söke, 13'inin Buharkent olduğu belirlendi.
25 Kasım 2009 tarihinde Buharkent ilçesinde 3.3 ile 4.5 büyüklüğü aralığında 5 deprem yaşandı. Bugün yine merkez üssü Buharkent olan 3.0, 3.3, 3.3, 3.1, 3.2 ve 4.9 şiddetlerinde 5 deprem meydana geldi.