BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,12
ALTIN 2.308,12
HABER /  MEDYA

Aydın Engin'den gözaltı sonrası flaş açıklama

CUMHURİYET Gazetesi soruşturmasında serbest bırakılan yazarlar Aydın Engin ile Hikmet Çetinkaya adliyeden ayrıldı.

Abone ol

CUMHURİYET Gazetesi soruşturmasında sevk edildikleri İstanbul 9. Sulh Ceza hakimliği tarafından haklarında yurtdışına çıkış yasağı konularak serbest bırakılan yazarlar Aydın Engin ile Hikmet Çetinkaya adliyeden ayrıldı.

Şişli'de bulunan Cumhuriyet Gazetesi'ne geçen her iki yazar, gazete binası önünde destek nöbeti tutanlar tarafından alkış ve sloganlarla karşılandı.

MURAT SABUNCU'DAN MESAJ VAR

Yazar Aydın Engin gazete girişinde yaptığı açıklamada, "İçeride daha 9 arkadaşımız var. O arkadaşlarımızdan tutuklananlar olacak besbelli. Ben kıdemli bir basın sanığıyım. Murat Sabuncu'nun bir sözünü sizinle paylaşayım; 'Halkımızın ve okurlarımızın önünde saygıyla eğiliriz. Başka kimsenin de önünde eğilmeyiz.' Öyle oldu." dedi.

Savcılığının tutuklanmaları istemi ile mahkemeye sevk ettiği isimler şunlar:

Murat Sabuncu (Genel Yayın Yönetmeni), Kadri Gürsel (Yazar – Yayın Danışmanı), Musa Kart (Karikatürist – Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi), Güraz Tekin Öz (Yazar – Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi),  Mustafa Kemal Güngör (Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi), Turhan Günay (Cumhuriyet Kitap Genel Yayın Yönetmeni), Hakan Kara  (Yazar – Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi), Önder Çelik (Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi), Bülent Utku (Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi).