BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,76
ALTIN 2.399,09
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ayazağa'da kentsel dönüşüm heyecanı

Kentsel dönüşüm uygulamaları kapsamında Şişli, Kağıthane ve Küçükçekmece'de aynı anda yıkım yapıldı.

Abone ol

Türkiye genelinde 5 Ekim 2012 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ ve ilçe belediyelerle ortak yürütülen kentsel dönüşüm kapsamında gerçekleştirilen yıkım çalışmaları Küçükçekmece’de Kartaltepe Mahallesi’nde, Kağıthane ile Şişli’de ise Huzur ve Ayazağa Mahallesi’nde devam ediyor.

5 Ekim 2012 tarihinde Esenler’de Başbakan Erdoğan tarafından startı verilen kentsel dönüşüm projesinin ikinci büyük adımı Sarıyer Huzur Mahallesi’nde atıldı.

sarigül.20130114102456.jpg

SARIGÜL'DEN BAYRAKTAR'A ÖVGÜ

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, TOKİ'nin faaliyetlerinin Türkiye için önemli olduğunu belirterek, ''TOKİ'yi yıllar öncesinde kuran, kurumun bu noktaya gelmesinde çok önemli katkıları olan Turgut Özal'ı saygıyla, minnetle ve şükranla bir kez daha anıyorum. TOKİ düşüncesi Sayın Özal'la başladı ancak sayın bakanımız Erdoğan Bayraktar'la şahlandı, çok önemli bir noktaya geldi'' ifadelerini kullandı.

"İKİ TARAFLI ANLAŞMAYA ÖNEM VERİYORUZ"
Huzur Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi programı kapsamında yapılan çalışmaları değerlendiren Bayraktar, “Türkiye giderek geliştiğini ancak konut yapısına baktığımızda gelişmediğini görüyoruz” dedi.

protokol.jpg
Kentsel Dönüşüm kapsamında iki taraflı anlaşmalara önem verdiklerini söyleyen Bakan Bayraktar, “Biz istiyoruz ki vatandaşlarımızla karşılık iş birliği içerisinde, karşılıklı gönül rahatlığı rızası içerisinde dönüşüm gerçekleştirelim. Bunları yapabilmek için de halkımıza da kolaylık sağlıyoruz. Bizim yeni çıkardığımız kanunla afet riski altında kalanların dönüştürülmesi yasasından sonra mevzuatları düzenledik ve yönetmelikleri çıkardık” şeklinde konuştu.

CANLI BAĞLANTIYLA AYNI ANDA YIKIM

Konuşmalardan sonra yıkım yapılacak diğer noktalardan Küçükçekmece Kartaltepe Mahallesi'nde alana kurulan ekranlardan canlı bağlantı yapıldı.

Törene, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, TOKİ İstanbul Emlak Dairesi Başkanı Ali Seydi Karaoğlu, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül katıldı.