BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,78
ALTIN 2.428,13
HABER /  GÜNCEL

Avustralya'da rehine krizi üç ölümle sonuçlandı

Sidney kentinde polis, İranlı bir mültecinin çok sayıda kişiyi rehin aldığı kafeyi bastı. Polis eylemci dahil üç kişinin öldüğünü bildirdi.

Abone ol

İki rehinenin kafeden kaçarak polislerin beklediği yere sığındığı görüldü.

Avustralya'nın Sidney'de kentindeki rehine krizi kanlı biçimde sona ererken, polis yetkilileri operasyon sırasında eylemci dahil üç kişinin öldüğünü açıkladı.

Polis, İranlı bir mültecinin yaklaşık 16 saat boyunca çok sayıda kişiyi rehin tuttuğu kafeye operasyon düzenlemişti.

Televizyon kameralarından naklen yayınlanan müdahale önce yerel saatle sabaha karşı bir kaç patlama sonra çok sayıda rehinenin koşarak dışarı çıkışıyla başladı. Daha sonra silah sesleri duyuldu.

Ardından bazı polislerin ve sağlık görevlilerinin binaya koştukları görüldü.

Rehinelerin bazıların dışarı çıkarıldıkları, bazılarının ise sedyeyle taşındıkları gözlendi.

Daha önceki saatlerde kafeyi basan kişinin 50 yaşındaki İranlı mülteci Man Harun Monis olduğu açıklanmıştı.

'Örgüt üyesi değil'

Avustralya'nın siyasi iltica hakkı verdiği Munis'i eski avukatı onu "bir örgüte bağlı olmayan, yalnız hareket eden biri" olarak tanımladı.

Polisin verdiği bilgilere göre Monis daha önce şiddet içeren bazı suçlara karıştığı için halen yargılanıyordu ve kefaletle tahliye edilmişti.

Monis'in ayrıca başka ülkelerde görev yaparken ölen Avustralya askerlerinin anne-babalarına hakaret içeren mektuplar yazma suçundan mahkumiyeti bulunduğu açıklanmıştı.

Diğer iki kurban ise 34 yşaında bir erkek ve 38 yaşında bir kadın.

Gündüz saatlerinde rehinelerin tutulduğu kafenin camında kısa bir süre üzerinde Arapça yazılar olan siyah bir bayrak görülmüştü.

Bayrağın üzerinde Kelime-i Şehadet'in yazılı olduğu bildirilmişti.

Sidney'in kalabalık finans merkezindeki Martin Place'deki Lindt adlı kafede tam olarak kaç kişinin rehin tutulduğu bilinmiyordu.