BIST 10.889
DOLAR 32,20
EURO 34,99
ALTIN 2.514,11
HABER /  GÜNCEL

Avrupa'nın sınır uygulamaları tartışılıyor

Avrupa'nın sınır uygulamalarını düzenleyen Şengen anlaşması Brüksel'de tartışılıyor. Gündemde, geçici olarak iç sınır kontrolleri uygulanması var.

Abone ol

Avrupa Birliği'nin sınır uygulamalarını düzenleyen Şengen anlaşması bugün Brüksel'de tartışmaya açılıyor.

Toplantıya AB üyesi ülkelerin içişleri bakanları katılıyor.

Kuzey Afrika'daki halk ayaklanmaları sırasında ülkelerinden kaçan 25 bin göçmenin Avrupa'ya giriş yapması anlaşmanın yeniden değerlendirilmesini gündeme getirmişti.

Fransa ve İtalya, göçmen sayısının büyük artış gösterdiği durumlarda, AB'nin iç sınırlarında kontrol uygulamalarının geçici olarak yeniden devreye sokulmasını istiyor.

Toplantıda ayrıca AB'nin dış sınırlarında yer alan ve dolayısıyla göçmenlerin ilk varış noktası olan ülkelere yardımcı olacak uygulamalar ve ortak bir göçmen politikası da görüşülecek.

Danimarka hükümeti, artan suç oranları nedeniyle birkaç hafta içerisinde sınır kontrollerine yeniden başlayacağını açıkladı.

Afrikalı göçmen krizi

Nisan ayında İtalya ile Avrupa Birliği arasındaki Afrikalı göçmen krizi İtalya ile Fransa arasındaki tren seferlerinin dört saat süreyle durdurulmasına neden olmuştu.

Kuzey Afrika'dan göç sorununda Avrupa'nın kendisini yalnız bıraktığını düşünen İtalya göçmenlere Şengen vizesi vermiş ve böylece Avrupa genelinde altı ay süreyle seyahat etme olanağı da sağlamıştı.

Fransa, uygulamaya tepki göstererek sınır devriyelerine göçmenleri İtalya'ya geri göndermeleri talimatı vermişti.

Kriz sonrasında iki ülkenin içişleri bakanları Milan'da bir araya gelmişti.