BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.301,82
HABER /  EKONOMİ

Avrupa'nın en büyüğü Türkler'in oluyor

Global Liman Barselona limanını işleten Creuers'teki payını yüzde 78'e yükseltmek için protokol imzaladı.

Abone ol

Global Yatırım Holding'in bağlı ortaklığı Global Liman İşletmeleri, Barselona limanını işleten Creuers şirketindeki payını yüzde 78.07'ye yükseltmek üzere ön protokol imzaladı.

Global Liman İşletmeleri halihazırda Kuşadası, Antalya ve Bodrum'da yolcu limanı işletiyor. Global Liman geçen yıl dünyanın ikinci büyük yolcu gemisi işletmecisi Royal Caribbean Cruises ile birlikte Creuers şirketinde yüzde 43 hisse almıştı.

Global Yatırım Holding'in KAP'a yaptığı açıklamaya göre 1.8 milyon yolcu kapasite ile Avrupa'nın en büyük yolcu limanı olan Barselona limanını işleten Creuers del Port de Barcelona, aynı zamanda Malaga limanını işleten şirketin çoğunluk, Singapur limanını işleten şirketin ise azınlık hisselerine sahip. Açıklamada Creuers'teki hisselerin ne bedelle alındığı ve finansman hakkında bilgi yer almadı.
            
Deniz Yatırım analisti Alper Akalın, şirketin yolcu kapasitesini yaklaşık iki kat artıracağını ve bu durumun hisseleri yukarı etkilediğini ifade ederek, "Limanın 1.8 milyon yolcu kapasitesi yolcu kapasitesini neredeyse iki katına çıkarıyor. Ortakları Royal Caribbean Cruises da belirli bir yolcu sayısını neredeyse garanti ediyor, bu açıdan hisse için olumlu. Ancak Global Holding'in yüksek borçluluğu ve finansmanın nasıl sağlandığı konusunda belirsizlik nedeniyle ihtiyatlı olmak gerekebilir" dedi.

Hisseler borsada yüzde 2.4 yükseldi

Global Yatırım Holding hisseleri bağlı ortaklığı Global Liman İşletmeleri'nin Barselona limanını işleten Creuers şirketindeki payını yüzde 78.07'ye yükseltmek üzere ön protokol imzalamasının ardından yüzde 4 prim yapmasına karşılık kazanımlarını azaltarak günü yüzde 2.4 artıda kapattı.