BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Avrupada görülecek 101 yer

Avrupa'nın 40 ülkesinde en gözde 101 yeri içeren bir başucu kitabı

Abone ol

''Türkiye'de Görülmesi Gereken 101 Yer'' kitabının yazarı profesyonel rehber ve gezi yazarı Saffet Emre Tonguç'un, adlı yeni çalışması, Boyut Yayın Grubu tarafından yayımlandı.

Avrupa'nın 40 ülkesinde en gözde 101 yeri içeren bir başucu kitabı hazırlayan Tonguç, bu çalışmasında yaşlı kıtadaki Osmanlı ve Türk izlerini de takip ederek okura ilginç bilgiler veriyor.

Kitapta, Tallinn'de bir kilise haçının altındaki hilalin, Viyana'da kahvenin, Stockholm'de Süryanilerin, Berlin'de Bergama Müzesi'nin, British Museum'da Efes Artemis Tapınağı'nın, Rodos'ta Cem Sultan'ın, Arnavutluk'ta Rahibe Teresa'nın, Figueres-Dali Müzesi'nde Kapalıçarşı işi sandığın ve Peterhof Sarayı'ndaki Çeşme Odası'nın hikayeleri yer alıyor.

Ülkeler hakkında ayrıntılı bilgilerin yanı sıra çok sayıda görselle zenginleştirilen kitap, ''nerede yemek yenir?'', ''nerede kalınır?'' gibi ip uçlarını da içeriyor.

Kitap, Avrupa'daki tüm önemli şehirlerin tarihi ve turistik yerleri dışında ulaşım, alışveriş, restoran, gece hayatı ve otel bilgilerini de detaylı biçimde veriyor.