BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,83
ALTIN 2.439,85
HABER /  DÜNYA

Avrupa Birliği’nin gündemi vergi kaçakçılığı ile mücadele oldu

Belçika’nın başkenti Brüksel’de bir araya gelen Avrupa Birliği liderlerinin gündemini vergi kaçakçılığıyla mücadele oluşturdu. <br/>AB ülkel...

Abone ol

Belçika’nın başkenti Brüksel’de bir araya gelen Avrupa Birliği liderlerinin gündemini vergi kaçakçılığıyla mücadele oluşturdu.
AB ülkelerine yılda 1 trilyon euroya mal olan vergi kaçakçılığı, AB liderlerinin bir numaralı odak noktası oldu. Avrupa Parlamentosu’nun oluşturduğu bir yasa tasarısı, AB ülkelerine vergi kaçakçılığının önüne geçerek bu rakamı 2020 yılına kadar yarıya indirmeleri çağrısında bulunurken, zirvede oluşturulan taslak karar metninde banka hesap bilgilerinin Avrupa Birliği’nde otomatik olarak paylaşılmasını sağlayan bir sistemin yıl sonuna kadar kabul edilmesinin gereği tartışıldı.
Toplantı sonrasında basına açıklamalarda bulunan İngiltere Başbakanı David Cameron, gelecek ay düzenlenecek G8 Zirvesi’nde de bir araya gelecek olan AB liderlerinin vergi kaçakçılığına yönelik küresel tavrın güçlendirilmesi konusunu başlığa çekeceğini söyledi.
Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ise basına yaptığı açıklamada, AP’nin vergi kaçakçılığını bitirmek konusunda kararlı olduğunu ifade ederek, bunun önüne geçilmesi için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını belirtti.
(İHA)