BIST 10.153
DOLAR 32,39
EURO 34,79
ALTIN 2.403,47
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

AVM'ler yabancı pazarı olumlu etkiledi

Samsun Yabancılar Pazarı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Olcay İnanç ile dernek üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı ziyaret etti.

Abone ol

Samsun Yabancılar Pazarı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Olcay İnanç ile dernek üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan dernek başkanı İnanç, son yıllarda açılan lüks alışveriş merkezlerinin pazar esnafının satışlarını etkilemediğini kaydetti.

Başkan Yılmaz'ı ziyaretinde sıkıntılarını anlatıp yaz sezonu hakkında bilgi veren yabancılar pazarı yönetimi, alışveriş merkezleri konusuna da değindi. Samsun Yabancılar Pazarı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Olcay İnanç, açılan AVM'lerin pazar esnafını olumlu yönde etkilediğini söyledi. AVM'ler ile yabancılar pazarının farklı konseptler olduğuna dikkat çeken İnanç, "Bizim konseptimiz çok farklı. Onların hedef kitlesi ile bizim hedef kitlemiz de farklı. Şehir dışından bu AVM'leri gezmek için gelen birçok insan daha sonra bize gelip alışveriş yapıyor. Yani bu durumda ne bizim AVM'lere ne de AVM'lerin bize olumsuz yansıması olmuyor. Bir de artık Karadeniz gezisine çıkan turlar çarşımıza uğramaya başladı. Bunun çok önemli katkılarını görüyoruz. Turlarla gelen insanlar AVM'lere gitmektense bizim çarşıya gelip gezmeyi tercih ediyor. Bu insanların geldiği yerlerde zaten AVM'ler var. Burası onlara farklı geliyor." diye konuştu.

Ticaret nerede yapılırsa yapılsın ticarete bir estetik, bir kalite katmak gerektiğinin altını çizen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise "Yabancılar çarşısında güzel olan, insanları çeken şeyler nelerdir, bunları nasıl geliştirebilir daha çekici hale getirebilirim diye sürekli düşünmeniz ve sorgulamanız gerekir. Buranın değerini yükseltecek fikirler geliştirin. Mesela burası neden bir Outlet merkezi olmasın. Farklılaştığınız sürece çekiciliğinizin artacağını sakın unutmayın." ifadelerini kullandı.