BIST 9.028
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.279,71
HABER /  GÜNCEL

AVM'de silahlı kişiler iddiası Diyarbakır'ı karıştırdı

Diyarbakır’da 2 şahıs, bir AVM’ye ellerinde uzun namlulu silahlarla girdi iddiası hareketli dakikalara neden oldu.

Abone ol

Diyarbakır’da 2 şahsın silahla AVM’ye girdiği iddiası paniğe neden oldu. Olay yerine gelen güvenlik güçleri bölgede önlem aldı AVM'nin çıkış kapısında yaşanan panik ise kameralara saniye saniye yansıdı.

Edinilen bilgilere göre olay, merkez Kayapınar ilçesi Diyarbakır-Şanlıurfa yolu üzerinde bulunan Ceylan Karavil Park’ta meydana geldi. Dün saat 21.00 sıralarında alışveriş merkezinin önüne gelen bir araçtan inen 2 kişi, ellerindeki uzun namlulu olduğu ileri sürülen silahlarla içeriye girdi.

AVM'DE PANİK YARATTILAR

Girişte bulunan güvenlikçilerden birinin kafasına silahı dayayan şahıslar, daha sonra içeride bir el havaya, bir el de yere ateş açtı. Vatandaşlar ise büyük panik yaşayarak, sağa sola kaçıştı. Bazı vatandaşlar kendilerini can havliyle alışveriş merkezindeki dükkanların içine attı. Şahıslar bir süre sonra çıkarak, geldikleri araca binip, olay yerinden uzaklaştı.

Durumun bildirilmesi üzerine alışveriş merkezine gelen polis, çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Polis, alışveriş merkezinin içerisindeki bir bölgeye de şerit çekerek, incelemelerde bulundu.

İKİ FARKLI İDDİA

Alışveriş merkezi yetkilileri olayın adli olduğunu ileri sürdü. Ancak olay esnasında içeride bulunan vatandaşlar, şahısların ateş ettikten sonra, “Millet ölüyor, siz alışveriş yapıyorsunuz” diye bağırdığını iddia etti.

SES BOMBASI ATILMIŞTI

Söz konusu alışveriş merkezi daha önce de saldırıya uğramıştı. Bir süre önce yüzleri maskeli bir grup tarafından alışveriş merkezinin önüne ses bombası atıldıktan sonra dış cephesi taşlanmıştı. Olayda, bazı iş yerlerinin camları kırılmıştı.