BIST 10.557
DOLAR 32,20
EURO 35,09
ALTIN 2.425,46
HABER /  GÜNCEL

ATV ismi mezata düştü

ATV'nin adı satılık listesinde... Turgay Ciner bir hafta içinde ikinci büyük şoku yaşadı. Şimdi ne olacak...

Abone ol

Sabah ve atv’nin yayın haklarını TMSF’den ihalesiz olarak devralan Merkez Yayın Grubu’nun sahibi Turgay Ciner bir haftada ikinci şoku yaşıyor. Merkez Grubu ilk şoku geçen hafta TMSF’nin Sabah İstanbul Baskı Tesisleri’ni 41 milyon dolar muhammen bedelle satışa çıkartmasıyla yaşamıştı.

İkinci şok ise dün Ankara’dan geldi. Ankara 30. İcra Müdürlüğü atv’nin isim hakkını 100 milyon YTL (yaklaşık 70 milyon dolar) muhammen bedelle satışa çıkardı. atv’nin isim hakkı için ilk mezat 17 Ocak 2007 Çarşamba günü saat 11.00 ile 11.15 arasında Ankara Adliyesi Mezat Salonu’nda yapılacak.

TEMİNAT 20 MİLYON YTL
Ankara Adliyesi Mezat Salonu’na asılan ilanda, 100 milyon YTL değer biçilen “atv” markasının satışına katılacakların, bedelin yüzde 20’si olan 20 milyon YTL nakdi teminat yatırması gerektiği de kaydedildi. İlanda, haczedilmiş durumdaki “atv” markasının satış bedeli üzerinden yüzde 18 KDV oranının da alıcıya ait olacağı vurgulandı.

ALACAKLI VAKIFBANK
atv isim hakkının satışa çıkmasına neden olan dosya, Birleşik Basın Dağıtım, Sabah Yayıncılık, Sabah Pazarlama, Maya Holding, Maya Basın Yayın ve SATEL gibi şirketlerin Vakıfbank’a olan 4 milyon 128 bin YTL’lik borcundan kaynaklanıyor.

Vakfıbank’ın alacağını tahsil etmek amacıyla başvuru yapması üzerine, İstanbul 6. İcra Müdürlüğü’ndeki dosya kıymet takdiri yapılmak üzere Ankara 30. İcra Müdürlüğü’ne gönderildi.//