BIST 10.242
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.394,78
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Atınç'la aşka yolculuk

Söz yazarı ve besteci kimliğiyle sanat dünyasına giren ATINÇ 'YOLCULUK' ismini verdiği albümüyle kendisinden söz ettireceğe benziyor.

Abone ol

Söz yazarı ve besteci kimliğiyle sanat dünyasına giren  ATINÇ "YOLCULUK" ismini verdiği albümüyle kendinden söz ettireceğe benziyor.

ATINÇ'I DİNLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

İlkokul ve lise dönemlerinde yazdığı şiirlerini besteye dökerek müzik yaşamına başlayan Atınç, müziği şöyle tanımlıyor:

"Müzik tamamen duygu işi. Bu duyguyu müzik severlere sunmak için, berrak bir su gibi olmak, samimi bir söz gibi hafızalarda kalmak gerek. Her sanatçı ve her söz yazarı besteci bunu ilke haline getirirse ne haksız bir kazanç ne de ortaya kirli bir rant çıkar."

Müzik dünyasında hızlı bir yükseliş yakalayacak olan Atınç yeni albümünü anlattı:

HER ŞARKIDA BİR MESAJ

Kimileri yaşadıklarını satırlara döker kimileri ise benim gibi iyi bir gözlemci olmakla birlikte her konuda her alanda sağlam bir analiz yapıp şarkı sözlerine döker. Hayat aşktan ibaret değildir insanoğlunun hayat yolculuğu ana rahminde başlar ve kara toprakta son bulur. Albümde yer alan bir çok şarkım mesaj içeriklidir. Barış, kardeşlik, sevgi, saygı, aşkın en şereflisi kimsesizliğin en yalnızını barındırdık bu albümde. Bir çok sanatçı albüm öncesi stüdyo aşamasında iken kaygı telaş ve tedirginlik içindeler onlar hayatı tek tema düşündükleri için piyasa şarkısı arayışı içindeler dikkat ederse dinleyici bir albümde müzik severler tarafında beğenilen ve dillere düşen bir şarkının hafif sözleri degişmiş ve bestede aynı melodi aynı tempo bir kaç ölçü değiştirilmiş ikinci albümde bir önceki albümün yer alan şarkının kopyası gibi. 

BESTE YAPTIRAN DUYGUDUR AŞKekran-resmi-2011-12-28,-5.43.03-pm.png

Her şarkı güzel ve özeldir, kim olursa olsun kim üretirse üretsin içinde emek olan her şey güzeldir. Aşk ile yandığım duygu boşluğuna düştüğüm göz yaşlarımı içime akıttığım sağa baktığım zaman o sola baktığım zaman o hayatın içinde olan her şey, o her ses, işte bana bu şarkıyı yazdıran yıllardır dilimden düşürmeyen o kadına dün gibi aşığım. Hayatta bitmiş bir çok aşk var zaman geçmiş bir daha kavuşmak ya da kavuşmamak olsa bile en azında onun varlığının farkına varmıştır insan. En kötü ayrılık ne bir adres ne bir cevap ondan yana kalan bir kaç kalıntı ve anı.

YOLCULUK: 13 ŞARKILIK UZUN BİR YOL

Albüm aşaması uzun bir YOLCULUK oldu benim için. 2006 yılında  7 şarkılık albümümüzün Amerika'da stüdyo kayıtları yapıldı. Bize gönderildi, sadece stüdyoya girip okumak kaldı bana, malesef şarkıların düzenlemesini yapan şahıs sorunlar çıkardı albüm hayali suya düştü.2009 yılında 5 şarkılık bir mini albüm yaptık çok uğraştık çok çırpındık bir türlü o albümü çıkaramadık. 2009 mayıs ayında çıkacak olan albüm 2011 yılında çıktı. 13 şarkıya gelince şu anda kendi tarzımda daha samimi daha doğru gördüğüm şarkıları albüme koydum.

MÜZİK HAYATINDA İDDİALIYIM

Aslında müzik hayatımda ilk başladığım günden bu yana gel gitler çok yaşadım. Müzik demek şarkı yazmak beste yapmak müsizyen olmak bir şeyler üretip insanlara sunmak... İşte o zaman kendini tanımaz olur insan. Kendi içinde iç savaşlar yaşarsın acaba ben doğru bir şeymi yaptım, bu şarkı kime ne anlatacak ya da kime neler katacak veyahut kimden ne alacak. Ben bu konularda iddialıyım bu saydıklarım doğru bir şeklde doğru bir anda güzel insanların kalplerine işlerse o zaman ben bu işi başarmışımdır.

Bundan sonra ki hayatımda yeni albüm yapan isimlerle eskiden olduğu gibi yine söz yazarı besteci yönüm ile beste çalışmalarına devam edeceğim. Albümüm daha yeni. Bu müzik yolcuğunda konser çalışmarını ön planda tutacağım.