BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Atılamayan oyun faturası Sav'a kesildi!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun atamadığı oyun sorumlusu olarak Sav gösterildi.

Abone ol

Kılıçdaroğlu’nun atamadığı oyun sorumlusu olarak Sav gösterildi. CHP’li Sayan, “Delegelerin oturduğu yeri bilenlerin Kılıçdaroğlu’nun oy kullanacağı yeri bilmemesi manidar” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun referandumda oy kullanamaması, parti içinde tartışmaya yol açtı. Kılıçdaroğlu, oy vermeye gidemeyerek tarihe geçerken parti yöneticileri tarafından yapılan ‘İhmal’ açıklamaları bazı CHP milletvekillerini tatmin etmemiş görünüyor. Star gazetesinin haberine göre, parti yönetiminin bu yöndeki açıklamalarını yeterli bulmayan CHP’li Canan Arıtman konuyla ilgili, “Kimsenin CHP Genel Başkanını oy kullanamaz durumda bırakmaya hakkı yok. Kimin ihmali varsa bedelini ödemeli” dedi. Baykal döneminin MYK üyesi Savcı Sayan da, hatanın CHP Genel Sekreteri Önder Sav’dan kaynaklandığını ima eden açıklamalarda bulundu.

YAPAN BEDELİNİ ÖDEMELİ

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman star’a yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu’nun o yoğunlukta oy işleriyle uğraşmasının mümkün olmadığını belirterek, “Yakın çevresinde partide görevli onlarca insan var. Onların dikkatli olması gerekirdi. Herkes bir ‘hayır’ için yoğun çaba içindeydi, ne yazık ki bu atlanmış. Hepimiz son derece üzüldük” diye konuştu.

HALKA NASIL SAHİP ÇIKACAĞIZ?

CHP eski MYK Üyesi Savcı Sayan ise konuyla ilgili isim vermeden Genel Sekreter Önder Sav’ı eleştirdi. Sayan, “Her delegenin nerede oturduğunu bilenlerin, Kılıçdaroğlu’nun nerede oy kullanacağını bilmemesi çok manidardır. Delege için verilen mücadele Kılıçdaroğlu için de verilmeli. Kendi genel başkanımızın oyuna sahip çıkamıyorsak, oyunun yerini bilemiyorsak halkın sorunlarına nasıl sahip çıkacağız?” dedi.