BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.440,16
HABER /  DÜNYA

Atatürk Havalimanı’nda sürpriz ikram

Atatürk Havalimanı, Türk Kahvesinin Yolculuğu Sergisi’ne ev sahipliği yaptı. Dış hatlar gidiş katında açılan Türk Kahvesi sergisinde yurtdış...

Abone ol

Atatürk Havalimanı, Türk Kahvesinin Yolculuğu Sergisi’ne ev sahipliği yaptı. Dış hatlar gidiş katında açılan Türk Kahvesi sergisinde yurtdışına giden yolculara Türk kahvesi ve lokum ikram edildi. Türk kahvesinin tadına bakan yabancı yolcular, Türk kahvesinin Avrupa, İtalyan kahvesinden farklı lezzete sahip olduğunu ve daha kuvvetli aroması olduğunu söyledi.
TAV Havalimanları tarafından işletilen İstanbul Atatürk Havalimanı’nda bulunan TAV Galeri, Türk Kahvesi Kültürü ve Araştırmaları Derneği (TKKAD) ve Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık işbirliği ile yayımlanan eserlerden ‘Turkish Coffee’ kitabında bulunan ‘Türk Kahvesinin Yolculuğu Sergisi’ne ev sahipliği yaptı. Türk kültürünün ayrılmaz bir parçası haline gelen Türk Kahvesi’nin hazırlanma ve sunum aşamalarındaki gelişim yolcuların beğenisini topladı. Serginin açılışı ile birlikte yolculara Türk kahvesi ve lokum ikramı yapıldı.
Almanya’ya gitmeden önce kahve içmenin çok güzel olduğunu söyleyen Fatma Numan, “Böyle giderken kahve içmek bence çok güzel, çok iyi geldi bana. Türk kahvesi Alman ve yabancı kahvelerine göre çok güzel. Ama nedense tanıtımı az yapılıyor. Alman yerlerinde Türk kahvesi maalesef içemiyoruz” dedi.
Türkiye’ye tatil için gelen Fransız bir yolcu ise, “Türk kahvesi çok lezzetli, havalimanında böyle bir şey yapılması çok güzel” şeklinde konuştu.
(İHA)