BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Milli eğitim müdürüne cinsel istismardan hapis

İlçe milli eğitim müdürüne cinsel istismardan hapis cezası verildi. Çalışır, 50 bin TL kefalet bedelini ödeyerek serbest kaldı.

Abone ol

FATİH İlçe Milli Eğitim Müdürü Şeref Çalışır cinsel istismar suçundan 8 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Sanığın tutuklanmasına karar veren mahkeme, 50 bin TL kefalet ödenmesi halinde serbest bırakılmasına hükmetti. 
 
Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli memurlar J. Y ile Ç.A’yı taciz ettiği iddiasıyla İlçe Milli Eğitim Müdürü Şeref Çalışır hakkındaki davada karar çıktı. İstanbul 50. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya sanık Şeref Çalışır ile avukatları katıldı. Duruşmaya şikayetçi kadınlardan Ç.A katılırken, J.Y. ise yer almadı.

Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürü Şeref Çalışır, kurumda görevli 2 kadın memuru elle taciz etme iddiasıyla yargılandığı davada 8 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı. Müdürden şikayetçi olan Ç.A., müdür bana 'Tatlı kız seninle çalışmak istiyorum. Seni özel kalemim yapacağım' dedi ve popomu elledi. Utancımdan kimseye söyleyemedim.' derken, diğer şikayetçi J.Y. ise " Olaydan ötürü acı çekiyorum. Sanığın cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli memurlar J. Y ile Ç.A’yı taciz ettiği iddiasıyla İlçe Milli Eğitim Müdürü Şeref Çalışır hakkındaki davada karar çıktı. Mahkeme Müdür Şeref Çalışır'a 8 yıl 1 ay hapis cezası verdi. Ardından müdürün 50 bin TL kefalet bedeli ödemesi karşılığında da serbest bırakılmasına hükmetti. 50. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya Şeref Çalışır ile avukatları ile şikayetçi Ç.A katılırken, J.Y. katılmadı.

Mahkemede konuşan sanık Şeref Çalışır, "Atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Önceki savunmalarımı tekrar ederim. Müştekiler hem benim hem de şube müdürlerimin, cinsel tacizde bulunduğumu belirtmesine rağmen burada sadece ben yargılanmaktayım. Herhangi bir disiplin cezası almadım. Eğer suçum oysaydı Bakanlık müfettişleri bana ceza verirdi. Nitekim bakanlık tarafından olaya iki kez bakıldı ve aklandım.Bu itibarla beraatimi istiyorum" dedi. Şikayetçi kadınlardan Ç.A. ise, "Ben olay nedeniyle acı çekiyorum. Şikayetçiyim. Sanığın cezalandırılmasını istiyorum" diye konuştu.

Mahkeme son sözlerin ardından kararını açıkladı. Mahkeme, sanık Şeref Çalışır’ın mağdur J. Y’e karşı basit cinsel istismar suçunu işlediğinin sabit olduğunu belirterek, Çalışır’ı 3 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme sanık Şeref Çalışır’ı, mağdur Ç. A’ya karşı da basit cinsel istismar suçunu işlediğini belirterek 3 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme cezayı dava konusu eylem birden çok ve değişim zamanlarda gerçekleştirdiği gerekçesiyle önce 6 yıl 9 aya çıkardı. Mahkeme heyeti Şeref Çalışır'ın şikayetten sonraki davranışlarını gözönüne alarak cezayı 8 yıl 1 aya indirdi.


ÖZEL KALEMİM YAPACAĞIM VAADİYLE POPOMU ELLEDİ

Müdür Şeref Çalışır'ın taciz ettiği memur Ç.A., "Müdür bana hitaben ‘Tatlı kız, seninle çalışmak istiyorum’ diyerek beni özel kalemi yapmak istediğini söyledi. Ben istemediğimi söyledim. Devam eden günlerde odasına gittiğimde ‘Seni buraya alacağım. Özel kalemim ol. Senin telefon numaran da bende yok. Hafta sonu müsait misin?’ dedi. Nedenini sorduğumda dışarda buluşup bu konuları konuşuruz’ dedi. Kuruma yeni atanan J.Y. ile birlikte sekreter olarak çalışmaya başladık." Beni taciz etti ancak utancımdan kimseye bir şey söyleyemedim. Ç. A., bir başka gün yine odasına girdiği Şeref Çalışır’ın bir anda poposuna ellemesi üzerine tepki göstererek odadan çıktım" diyerek müdürden şikayetçi olurken, Şeref Çalışır ise suçlamaları kabul etmeyerek iddiaların komplo olduğunu söyledi.

SERBEST BIRAKILDI 

Yanında çalışan iki kadının tacizle suçladığı Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürü Şeref Çalışır cinsel istismar suçundan 8 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Sanığın tutuklanmasına karar veren mahkeme, 50 bin TL kefalet ödemesi durumunda serbest bırakılmasına hükmetti. Çalışır, kefalet bedelini ödeyerek serbest kaldı.