BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Atatürk Anıtı deneyimli sunucuyu kızdırdı (video)

Canlı yayında Kocatepe'deki Atatürk Anıtı'ndaki vahim hatalar NTV'nin deneyimli yüzünü çileden çıkardı. İşte o anlar...

Abone ol

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Tarih Konuşmaları programında, Kocatepe'deki Atatürk Anıtı'nda yapılan vahim hatalar programın sunucusu Oğuz Haksever'i isyan ettirdi. Deneyimli sunucu Haksever tepkisini 'püfleyerek' gösterdi.

BÜYÜK TAARRUZ TARTIŞILDI

Gazeteciler.com'un haberine göre, NTV'de Zafer Bayramı dolayısıyla yayınlanan Tarih Konuşmaları programında Büyük Taarruz konuşuldu. Programa, Askeri tarihçi Şahin Aldoğan, NTV Tarih Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Gürsel Göncü ve Sabancı Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Görevlisi Hakan Erdem katıldı.

TARİHİ HATA ŞAŞKINLIK YARATTI

Program'ın sunucusu Oğuz Haksever ve konuk tarihçiler Afyon Kocatepe'deki Atatürk Anıtı'daki vahim tarihi hatalara isyan etti.

Atatürk Anıtı'nın özensizliğine ilk tepki gösteren Oğuz Haksever, 'Mermer midir, beton mudur o nasıl bir yapıdır, onu bile anlamadım' deyip tepkisini canlı yayında 'püfleyerek' gösterdi.

MEĞER ATATÜRK YUNAN TARAFINDAN GELMİŞ

Ardından NTV Tarih Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Gürsel Göncü çok daha vahim tarihi bir hatayı hatırlattı. Atatürk Anıtı'nın sonradan altın yaldız ile boyandığını aktaran Göncü, 'Bronz anıtın altındaki anıtta, Atatürk'ün Yunan hatlarından geldiği yazılıyor. Anıttan yazılanlara göre Atatürk Yunan hatlarından geliyor. Burada her yıl törenler yapılıyor, Yunan tarafından gelen bir Mustafa Kemal'in önünde duruyoruz' diye konuştu.

"İNANAMADIM ŞOK OLDUM"

Program moderatörü bu durumu stüdyodaki diğer tarihçilere sorduğunda ise stüdyoda tam bir şaşkınlık vardı. Askeri tarihçi Şahin Aldoğan'ın tepkisi ise şöyle oldu:

"İlk defa gördüm şok oldum. Olamaz böyle bir şey. Telefonla arkadaşlarımı da aradım onlar da şaşkın"

video