BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.431,05
HABER /  DÜNYA

Atalay: AK’ı lekeletmeyiz

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, “Burada yanlış yapanlar varsa mutlaka cezasını çeksin. Bizim için AK Parti AK kelimesinin lekelenmemesi ço...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, “Burada yanlış yapanlar varsa mutlaka cezasını çeksin. Bizim için AK Parti AK kelimesinin lekelenmemesi çok önemli. Parti içinden, dışından AK’ı lekeletmeyiz. Kimsenin de haksız yere yıpratılmasına göz yummayız” dedi.
TGRT Haber’de katıldığı programda, İstanbul’da yapılan ve önemli isimlerin gözaltına alındığı operasyonla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, yaşanan süreçle ilgili bilgiler verdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında değerlendirmelerde bulunduklarının altını çizen Beşir Atalay, gelişmeleri doğru anlamaya, iyi teşhisler koymaya ve sonra da takınacakları üslubu belirlemeye gayret ettiklerini ve bu konuda aceleci olmadıklarını açıkladı.

“BU KUTLU MİSYONUN ÖNCELİĞİ YOLSUZLUKTUR”
AK Parti’nin temel misyonunun “3Y” denilen yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele etmek olduğunu ifade eden Beşir Atalay, Türkiye’de özellikle bugünlerde gündemde olan yolsuzlukların kökünü kazıdıklarını belirterek, “Türkiye’de çetelere son veren, mafya görüntülerini ortadan kaldıran, adeta devlete rakip gibi görünen oluşumlara son veren bir hükümetiz. Bizim en hassas olduğumuz nokta budur, bu konudaki hassasiyetimiz devam edecek. Bu kutlu misyonun en önceliğidir bu. Doğruluk üzere olmak, helali haramı iyi ayırmak ve haksızlıklara karşı çıkmak. Bizi milletimiz bununla iktidar yaptı, böyle icraatımız olduğu için de desteğini sürdürdü” diye konuştu.

“AK’I LEKELETMEYİZ”
AK Parti’de dahil olmak üzere nerede olursa olsun yanlış yapanlar konusunda yargının bağımsız şekilde çalışması gerektiğini, adaletli ve hızlı sonuç alınması ve haksızlık yapanların cezasını görmesi gerektiğinin altını çizen Atalay, “Burada partimizin zerre kadar rezervi yoktur, yeter ki hak ve hukuk üzere olsun. Bu olay yargı sürecinde olan bir olaydır. Yargı sürecinin iyi yürümesi için elden gelen yapılıyor. Mevcut yargı mensupları yürütüyorlar, hatta biraz da takviye edildi, çabuk ve iyi yürüsün diye. Bu bir müdahale değil. Biraz fazlaca, birbiri ile irtibat kurulmayacak farklı şeyler bir araya getirilmiş, herhalde sesi fazla çıksın, etkisi fazla olsun diye. İstanbul Fatih Belediyesi’nin ki soruşturmaya konu olacak bir şey değil, bunların hepsi bir araya getirilmiş. Başsavcı bizzat kendisi takip ediyor ve oraya takviye ediyor. Burada yanlış yapanlar varsa mutlaka cezasını çeksin. Bizim için AK Parti AK kelimesinin lekelenmemesi çok önemli. Parti içinden, dışından AK’ı lekeletmeyiz. Bugüne kadar lekeletmedik. Bizim bu konuda hassasiyetimiz çok fazla. Dışarından da kurgularla, dizaynlarla AK Parti’yi, bu kutlu misyonu önleyecek, engeller çıkartacak, şaibeler yükleyecek çalışmalara da yurt içinden olsun, yurt dışından olsun müsaade etmeyiz” şeklinde konuştu.

“BU OLAYI İDARİ BOYUTLARI İLE AYRI BİR ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİYORUZ”
Yaşanan olayların mümkün olduğunca çok boyutlu değerlendirilmesi gerektiğini ve AK Parti’nin açık ve net bir tavır içinde olduğunu açıklayan Beşir Atalay, “Biz güçlü bir parti ve iktidar olarak gayet açık ve net bir tavır içindeyiz. Büyük bir hareketiz, çok mensubumuz var. Bunun içinde yanlış yapanlar varsa önce üzerine biz gitmişizdir. Kimsenin de haksız yere yıpratılmasına göz yummayız. Haksız yere suçlamak, suçu sabit olmadan peşin yargılarla suçlamak ta zulümdür. Bu bizim hukuk sistemimizde de var, uluslararası hukuk sisteminin de öngörüsü budur, masumiyet ilkesini kesin karara kadar korumak lazım. Bu ilkeler çerçevesinde bugünkü olaya bakıyoruz. Kendi ilkelerimiz var, taviz vermeyeceğimiz ilkelerimiz var. Sadece bir yolsuzlukla mücadele operasyonu değil, geniş kapsamlı siyasi operasyon kimliği taşıdığı, değişik boyutları olduğu, birbirinden bağımsız birbiri ile irtibatı olmayanların aynı gün aynı sabaha getirme ve sanki büyük bir olay gibi taktim etme gibi, olayın yürütme süreçleri ile ilgili bütün bunlar iyi analiz ediliyor. Biz parti olarak yargıya dokunmadan, yargı kendi işini yürütsün. Biz kendimizde bu olayı idari boyutları ile ayrı bir şekilde değerlendiriyoruz ve gayet hassasız” ifadelerini kullandı.

“VARSA İŞLEDİĞİ SUÇLARLA İLGİLİ HİÇBİR KORUMA İÇİNDE DEĞİLİZ, OLMAYACAĞIZ”
İçişleri Bakanı’nın kendi oğlunun gözaltına alındığını basından öğrenmesiyle ilgili olarak konuşan Atalay, “Bu hiçbir ülkede, hiçbir sistemde olacak bir şey değil. Bu tür çalışmalarda belli bir gizlilik vardır ama aynı idari mekanizmalar için bu kabul edilebilir bir şey değil. Genel Müdürlük açıklamasında görevi kötüye kullanma ifadesini kullandı. Bunların soruşturmaları da yapılacaktır. Pek çok yorum yapıldı bugün, biz erken çok şey söylemek istemeyiz. Bunun partimize, hükümetimize karşı çok önceden hazırlıkla, zamanlaması da bugünlere getirilmiş, bugünlerin önemini ve anlamının ne demek olduğunu biliyoruz, önümüzde iki seçim var, bu böyle bir şey, epeyce kapsamlı. Sadece partimizle ilgili değil, Türkiye’nin büyümesi gelişmesiyle ilgili bir ufuk var, o ufuğu da bir anlamda karartmayı hedefleyen çalışmalardır. Burada soruşturmaya konu olan kişilerle ilgili, bunların tutumlarıyla ilgili, varsa işlediği suçlarla ilgili hiçbir koruma içinde değiliz, olmayacağız. Varsa bu tür yanlışlar önce biz öğrenelim. Bu büyük hareketi hiç kimse zor durama düşüremez. O konuda da kararlıyız” açıklamasını yaptı.