BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,77
ALTIN 2.402,40
HABER /  GÜNCEL

Ata siluetine yağmur engeli

Ardahan’ın Damal İlçe Belediyesi tarafından bu yıl 18’incisi düzenlenen "Atatürk’ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri" kapsamında katı...

Abone ol

Ardahan’ın Damal İlçe Belediyesi tarafından bu yıl 18’incisi düzenlenen "Atatürk’ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri" kapsamında katılımcılar, Karadağ sırtlarına yansıyan Atatürk siluetini havanın yağışlı olması nedeniyle izleyemedi.
Ardahan Valisi Ahmet Deniz, CHP Milletvekili Ensar Öğüt, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Damal Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Buca Belediye Başkanı Levent Priştina, Damal Belediye Başkanı Ergin Önal ile yerli ve yabancı çok sayıda davetlinin katılımıyla "18. Atatürk’ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri" düzenlendi.
Belediye Başkanı Ergin Önal, burada yaptığı konuşmada, Atatürk’ün siluetini izlemek için çok sayıda yerli ve yabancı turistin Damal’a geldiğini söyledi. Şenliklere katılımın her yıl giderek arttığını anımsatan Önal, "Gölgesinde yaşamaktan onur duyduğumuz Mustafa Kemal Atatürk adına düzenlenen festivalimize halkımız sahip çıktığı için mutlu ve gururluyuz. Amacımız bu doğa olayını tüm dünyaya tanıtmaktır" şeklinde konuştu.
Ardahan Valisi Ahmet Deniz ise yaptığı konuşmada, “Bu tür şenliklerin en önemli faydası gurbetle sılayı birleştiriyor. Gurbetten sılaya insanlar geliyor ve buradaki mahalli kültürümüzü yeni yetişen çocuklarımıza da öğretmiş oluyoruz. Burada gurbetten gelen insanlarımız buraları lütfen unutmayalım. Sizler gurbete iş için aş için gittiniz ama buraya gelip evlerinizi yapın eğer iş sahibiyseniz işinizin bir benzerini de burada yapın. Biz buralarda göçü önleyemediğimiz sürece problemleri çözmemiz mümkün değil. Damal ilçemizdeki bu etkinliğin farklı bir anlamı var. Çünkü, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde ve gölgesinde yapılıyor olması, bu festivali diğerlerinden çok daha farklı bir yere götürüyor. Bizlere düşen görev o zaman Atatürk’ün koyduğu çağdaş uygarlık seviyesine nasıl ulaşacağımızı araştırmaktır. Onun için çok çalışmak, çok üretmek, bilgi ve teknolojiye önem vermek zorundayız. Bizler bunu bir bütün olarak yapmak zorundayız. Çünkü Anadolu toprakları Mevlana’nın, Yunus Emre’nin, Hacı Bektaş Veli’nin sevgi tohumlarıyla yeşeren bir Anadolu coğrafyasıdır. Onun için bu festivaller, özellikle bir ve bütün olabilmenin yeridir. Ayrışmanın yeri kesinlikle değildir. Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin sahibiyiz. Sünni’siyle, Alevi’siyle, Türk’üyle, Kürt’üyle, Çerkez’iyle hepimiz bu Cumhuriyet’in onurlu bir vatandaşıyız” dedi.

SİLUETE YAĞMUR ENGELİ
Etkinlikler kapsamında Damal halk oyunları ekibi bir gösteri sundu. Sanatçılar İlkay Akkaya ve Mustafa Özarslan da konser verdi. Her yıl şenlik günü Damal’ın Ata Mahallesi’nden izlenen Atatürk silueti ise, bu yıl akşam saatlerinde yağan yağmur ve ardından bastıran sis sebebiyle güneş olmadığı için izlenemedi.
(İHA)