BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,93
ALTIN 2.439,00
HABER /  GÜNCEL

ATA AÖF sonuçları ne zaman açıklanacak vize sonuç bilgisi ekranı

ATA AÖF sonuçları ne zaman açıklanacak, ATA AÖF sonuç bilgisi ekranı Atatürk Üniversitesi’nin resmi sitesiyle aynı anda haberimizde olacak. 12-13 Mayıs'ta yapılan ATA AÖF sınavlarının sonuçları yaklaşık 10 gün içinde erişime açılacak. ATA ÖAF bahar dönemi vize sınav sonuç bilgisi online olarak TC numarası ve aday şifresi ile sorgulanacak.

Abone ol

ATA AÖF sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu 12-13 Mayıs'ta sınava giren öğrencilerin gündeminde. Atatürk Üniversitesi bahar dönemi vize sınav sonuçlarının yaklaşık 10 iş günü içinde öğrencilerin erişimine açılması bekleniyor. ATA AÖF sonuçları online olarak öğrenilecek ve posta yoluyla adayların adreslerine gönderilmeyecek. Ayrıca ATA AÖF sınavlarını geçmek, diploma almak için FF notu olmayan, AGNO’su en az 2,00 olan ve diğer yükümlülükleri yerine getiren öğrenciye, kayıtlı olduğu programın ait diploma verilecek.

12-13 Mayıs tarihlerinde gerçekleşen ATA AÖF sınavının soruları ve cevap anahtarı erişime açıldı. Atatürk Üniversitesi’nin resmi sayfası üzerinden soru ve cevapları görüntüleme fırsatı bulan öğrenciler, şimdi ATA AÖF sonuç tarihini sorguluyor.

ATA AÖF soru cevapları erişimi açıldı-ATA AÖF giriş ALMS ekranı

 ATA AÖF 12-13 MAYIS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR: ATA AÖF sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı hakkında net tarih yok. Sonuçların 10 gün içinde açıklanması bekleniyor. ATA AÖF sonuçları açıklandığı günden itibaren internethaber.com sayfalarından öğrenilebilecek.

SORU VE CEVAP DUYURUSU: Yapılan duyuruda;Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (ATA AÖF) bahar dönemi vize soruları ve cevapları yayımlandı. Atatürk Üniversitesi'nin resmi sitesinden yapılan duyuruda açıköğretim fakültesi sınav soru ve cevaplarının erişime açıldığı duyuruldu. Yapılan duyuruda;

"2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi Final Sınav soru kitapçıkları ve cevap anahtarları yayınlanmıştır. Sadece kesin olarak hatalı gördüğünüz sorulara itirazda bulununuz.

Daha önceki sınavlarda bazı öğrencilerimizin bir derste 20 soruya itirazda bulunarak online soru itiraz sistemini suistimal ettiği tespit edilmiştir. Bu durum gerek soru itirazlarının incelenme, gerekse sınav sonuçlarının açıklanma süresinin uzamasına neden olmaktadır.

İtiraz sürecinin daha hızlı ve daha sağlıklı yürütülebilmesi için bir öğrencinin bir sınav döneminde soru itiraz hakkı toplamda 10 soruyla sınırlandırılmıştır.
Gönderilen itirazlar değerlendirilip geri bildirimler sistem üzerinden anlık olarak yapılacaktır.

Bilgilerinize sunar, başarılı çalışmalarınızın devamını dileriz.

Not: Soru itirazları 16 Mayıs 2018 Çarşamba günü saat 23:59 a kadar yapılacak ve bu tarihten sonra yapılan itirazlar değerlendirmeye alınmayacaktır.” İfadeleri kullanıldı.

ATA AÖF MAZARET SINAVI VAR MI: Sınav giriş belgesinde belirtilen yer ve tarihte sınava girmeyen ya da giremeyen öğrenciler için başka bir yerde veya zamanda mazeret sınavı yapılmaz. Her ne sebeple olursa olsun sınav hakkının saklı tutulması mümkün değildir.

AÖF DERS GEÇME NOTU NASIL: Kayıtlı olduğu programında verilen tüm dersleri alıp, ve dersleri başarıyla tamamlayan, FF notu olmayan, AGNO’su en az 2,00 olan ve diğer yükümlülükleri yerine getiren öğrenciye, kayıtlı olduğu programın ait diploma verilir.

Dönem not ortalaması 3,00 ile 3,49 arasında olan öğrenciler onur öğrencisi, 3,50 ile 4,00 arasında olan öğrenciler yüksek onur öğrencisi sayılırlar. Ancak FF notu olan veya disiplin cezası alan öğrenciler belirtilen not ortalamalarını sağlasalar bile onur öğrencisi veya yüksek onur öğrencisi sayılmazlar.

Her ders için sınava giren öğrencilerin aldıkları puanların hesaplanması ile bir harf notu belirlenir. Örneğin; sistem vize/final ve bütünleme ile hasapladığı bir dersten 30-35 arası alanlara CC, 36-45 arasında alanlara CB, 45-65 arasında alanlara BB, 75-100 arasında olanlara AA tanımlayabilir. Bu tanımlama sonucunda 30’un altında alanlar o dersi bir daha almak zorundadır. Yani FF alır.

Tam tersi başarı oranı yüksek olduğunda CC almak için daha yüksek nota ihtiyaç olacaktır. Bu tamamen başarı oranı ve alınan puanın sistemdeki Harf notu karşılığı ile ilgilidir.

Bir dersten geçmek için o derse ait başarı oranları, harf notu karşılığı ve alınan not önemlidir. Bu nedenle 35 alan öğrencinin CC ile geçmesi söz konusu olmayacaktır.

Ağırlıklı genel not ortalaması (AGNO); öğrencinin öğrenimine başladığı andan itibaren, tamamlamış olduğu yarıyıl/yıl da dâhil olmak üzere, o güne kadar kayıt yaptırdığı her dersin kredi değeri ile o dersin başarı notuna aşağıdaki tabloda karşılık gelen ağırlık katsayısının çarpılması ve bu çarpımların toplanmasından elde edilen sayının, toplam kredi değerine bölünmesi ile hesaplanır. Bölme sonucu, virgülden sonra iki hane olacak şekilde yuvarlatılır.