BIST 10.895
DOLAR 32,17
EURO 34,98
ALTIN 2.505,71
HABER /  DÜNYA

Assange kaçarak kefillerini yaktı

Ekvator'a sığınma talebinde bulunan Wikileaks'ın hackeri kefaletini ödeyenleri de yaktı...

Abone ol

İngiltere’de şartlı tahliye koşulları ihlâl ederek İsveç’e iade edilmekten kurtulmak için Ekvador Büyükelçiliği’ne sığınan Julian Assange’ın (41) yaktığı 240 bin sterlinlik (yaklaşık 680 bin TL) kefaleti kimlerden toplandığı ortaya çıktı.

İngiliz Daily Mail gazetesine göre 2010 yılında İsveç’e tecavüz suçlamasından dolayı iade edilmek üzere tutuklandığında kefaleti ödeyerek Avustralyalı bilgisayar uzmanı Assange’ın serbest kalmasını sağlayanlar arasında birçok ünlü isim de yer alıyor.

DESTEKÇİSİ ŞOKTA

Aynı zamanda bir aktivist olan İngiliz jet sosyetesinin ünlü ismi Jemima Khan, İngiliz sosyalist yönetmen Ken Loach, Amerikalı gazeteci-yönetmen Michael Moore, Rolling Stones grubunun solisti Mick Jagger’ın eski karısı Bianca Jagger ve İngiliz gazeteci Tarıq Ali bu isimler arasında. Assange’ın Ekvador elçiliğine sığınması destekçilerinde hayal kırıklığı yarattı. Jemima Khan Twitter’da “Bu (sığınma) benim için de sizin kadar sürpriz oldu” diye yazdı. İngiltere’nin tecavüzle suçlandığı İsveç’e iade etmeye hazırlandığı Assange, Londra’daki Ekvador Büyükelçiliği’ne sığınmıştı.

Ekvador ağırdan alıyor

Ekvador Büyükelçiliği’nde kalan Assange, merakla bu ülkenin sığınma talebine vereceği yanıtı bekliyor. Ekvador dün de “Talebin değerlendirildiği” açıklamasını yaptı. Ekvador Dışişleri Bakan Yardımcısı Marco Albuja, Devlet Başkanı Rafael Correa’nın “24 saat için karar vereceğini umduğunu” söyledi. Ekvador Büyükelçisi Ana Alban, dün soruları yanıtsız bıraktı.