BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,84
ALTIN 2.400,96
HABER /  GÜNCEL

Aslan'dan Aysal'a Başkent hediyesi

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray, Ankara deplasmanında Gençlerbirliği ile karşı karşıya gelecek.

Abone ol

Gençlerbirliği'ne konuk olan sarı kırmızılılar, uzun bir aradan sonra peşpeşe iki maç kazandı, 1'er gol ve 1'er asistle oynayan Kewell ve Kazım, galibiyetin mimarıydı. Böylece sarı kırmızılılar bu sezon ilk kez geriye düştüğü bir maçı çevirdi.

 
33. hafta mücadelesinde Galatasaray, Gençlerbirliği'ni deplasmanda 3-2 mağlup etti.
Sarı-kırmızılılarda, sakatlıkları bulunan Pino, Hakan Balta, Milan Baros, Anıl Dilaver, Mustafa Sarp, Çağlar Birinci, Lucas Neill ve Arda Turan, kadroda yer almadı. Ayrıca, sarı kart cezasılısı Ayhan da Gençlerbirliği'ne karşı forma giyemedi. Gençlerbirliği'nde ise , sarı kart cezalısı golcü oyuncu Zec dışında, sakatlıkları bulunan Mustafa, Mununga, Mahmut ve Serkan da Galatasaray'a karşı forma giyemedi.

ANKARA'DAKİ İLK GOL SESİ GENÇLERDEN GELDİ

Boş tribünler önünde oynanan karşılaşmada golü bulan biraz da şansla Gençlerbirliği oldu. Orhan Şam'ın şutuna ceza sahası içinde ayak koyan Emre Aygün takımını 1-0 öne geçirdi. Golden sonra toparlanan sarı kırmızılılar Kewell'la pozisyonlar bulmaya başladı. Nitekim 43. dakikada Kazım'ın sağdan kestiği topa Kewell düzgün bir kafa vuruşuyla meşin yuvarlığı ağlara gönderdi.

SANDIKLAR AÇILDI ASLAN İKİNCİ YARIDA KÜKREDİ

İkinci yarıya etkili başlayan Galatasaray, Arjantinli oyuncu Cullio'nun enfes golüyle öne geçti. 47. dakikada Kewell'dan aldığı pasla hareketlenen Culio, ceza sahasına girmeden topu Özkan'ın üzerinden aşırarak ağlara gönderdi. 79. dakikada skora yine denge geldi. Ve Emre bir kez daha ağları sarstı. Kaleye gönderilen sert şutta savunmadan seken topu alan Emre'nin plasesi, Ufuk'un yanından ağlara gitti.. 85. dakikada Kewell'ın pasını alan Emre, soldan kale önüne kesti. Kaleci Ökan, yatarak kontrol etmek istediği topu elinden kaçırınca, Kazım arka direkte topu kaleye gönderdi. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve sarı kırmızılılar sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrıldı.
 
Böylece Galatasaray 43 puanda yükseldi. Gençlerbirliği ise 40 puanda haftayı tamamladı.

KARŞILAŞMANIN İLK YARISI
HABERİN DEVAMINDA... [PAGE]

4. dakikada orta alanda Kewell’den aldığı topla ceza alanına sokulan Emre uzak mesafeden vuruşunu yaptı meşin yuvarlak az farkla auta gitti.
    
12. dakikada Orhan ile gelişen atakta ceza yayı üzerinde Emre topla buluştu, kaleci Ufuk’un önde olduğunu gören Emre aşırtma bir vuruş yaptı top direğin yanından dışarı çıktı.
    
21. dakikaka topla hareketlenen Emre ceza alanı sağ çaprazında Kewell’lı gördü, Kewell topu düzeltip plase vurdu top direğin üstünden oyunu terk etti.
    
27. dakikada ev sahibi ekip Emre ile öne geçti. Ceza sahası dışından Orhan şutunu attı, kaleye yönlenen topa Emre dokununca yön değiştiren top kaleci Ufuk’u yanıltarak ağlara gitti: 1 - 0.
    
31. dakikada defanstan hızlı çıkan Gençlerbirliği’nde sol kanatta Yasin çalımlarla ceza alanına girdi sert vurdu top auta gitti.
    
40. dakikada Stancu ile verkaç yapan Kewell kaleci ile karşı karşıya kaldı, kalecinin üzerinden yaptığı vuruş üstten dışarı çıktı. 
    
44. dakikada Galatasaray Kewell ile eşitliği sağladı. Kazım'ın sağ kanattan yaptığı ortayı Kewell kafa vuruşu ile kaleci Özkan'ın sağından filelere gönderdi: 1 - 1.
    
Bu dakikadan sonra gelişen ataklarda başka gol olmayınca takımlar soyunma odasına 1-1 eşitlikle gitti.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR 
HABERİN DEVAMINDA... [PAGE]

47. dakikada Galatasaray Culio ile öne geçti. Gelişen kontra atakta defansın arkasına sarkan Culio, kaleci Özkan'ın önde olmasından faydalanarak yaptığı aşırtma vuruşta top direğe çarparak filelerle buluştu: 1 - 2.
    
58. dakikada Sabri sağ kanattan çizgiye inerek topu ortaya çevirdi, ön direkte Stancu vuruşunu yaptı top yan direğin dibinden auta gitti.
    
60. dakikada Yasin üst üste yaptığı çalımlarla ceza alanına girdi, arka direğe yaptığı ortayı Oktay iyi takip ederek vuruşunu yaptı top kalecide kaldı.
   
70. dakikada ceza alanı önünde Hurşut vuruşunu yaptı top defanstan döndü, dönen topa bu kez Emre vurdu meşin yuvarlak üstten auta gitti.
    
80. dakikada Emre hem kendisinin hem de takımını ikinci golünü attı. Yasin ceza sahası dışından yaptığı vuruşta top defansa çarparak Emre'nin önünde kaldı. Kaleci ile karşı karşıya kalan Emre takımının ikinci golünü kaydetti: 2 - 2.
  
82. dakikada gelişen atakta Kewell'ın ortaladığı topa arka direkte Kazım vurdu defans kale çizgisinden topu çıkardı.
    
85. dakikada Galatasaray bir kez daha öne geçti. Sol kanattan Emre'nin ortaladığı topu kaleci Özkan elinde kaçırınca Kazım boş kaleye topu gönderdi: 2 - 3.
    
Bu dakikadan sonra gelişen ataklarda başka bol olmayınca gol düellosu şeklinde geçen karşılaşmayı Galatasaray 3 - 2 kazandı

GENÇLERBİRLİĞİ: 2-3 :GALATASARAY

Stat: Ankara 19 Mayıs
Hakemler: Tolga Özkalfa, Ekrem Kan, Serkan Akal

Gençlerbirliği: Özkan 4, Orhan 5, Kulusic 4, Aykut 4, Murat 4, Mehmet Akgün 5 (Dk. 84 Erdal ?), Jedinak 4, Yasin 5 (Dk. 90 Frank ?), Hurşut 5 (Dk. 70 Azofeifa 5), Oktay 6, Emre 7
Galatasaray: Ufuk 6, Sabri 5, Gökhan 4, Servet 6, Insua 5, Emre 5, Yekta 5 (Dk. 90 Lorik Cana ?), Culio 7, Kewell 7, Kazım 6, Stancu 4 (Dk. 80 Aydın 3)

Goller: Dk. 27 ve 80 Emre (Gençlerbirliği), Dk. 44 Kewell, Dk. 47 Culio, Dk. 85 Kazım (Galatasaray)
Kırmızı kart: Dk. 84 Jedinak (Gençlerbirliği)
Sarı kartlar: Dk. 37 Jedinak (Gençlerbirliği), Dk. 83 Aydın (Galatasaray)