BIST 10.209
DOLAR 32,40
EURO 34,80
ALTIN 2.400,90
HABER /  DÜNYA

Aslan ve Fırtına pusuda

Avrupa’daki temsilcilerimiz Galatasaray ve Trabzonspor’un rakipleri bugün belli oluyor.<br/>Şampiyonlar Ligi 2. tura yükselen Galatasaray’ın...

Abone ol

Avrupa’daki temsilcilerimiz Galatasaray ve Trabzonspor’un rakipleri bugün belli oluyor.
Şampiyonlar Ligi 2. tura yükselen Galatasaray’ın rakibi bugün TSİ 13.00’te çekilecek kurayla belli olacak. Sarı-kırmızılılar, grubunu ikinci sırada tamamladığı için, kendi grubunun lideri Real Madrid dışındaki diğer yedi grup liderinden biri ile eşleşecek. Temsilcimiz 2. tur ilk maçını 18-19 Şubat ya da 25-26 Şubat’ta, rövanşını ise 11-12 Mart ya da 18-19 Mart’ta oynayacak. Galatasaray, aynı ülkeden takımlar birbirleriyle eşleşemeyeceği için büyük ihtimalle Alman temsilcileri Bayern Münih ve Nuri Şahin ile İlkay Gündoğan’ın formasını giydiği Borussia Dortmund, İngiltere Premier Ligi ekipleri Chelsea veya Manchester United’ın rakibi olacak. Muhtemel rakipleri arasında milli futbolcumuz Arda Turan’ın da kadrosunda yer aldığı İspanyol ekibi Atletico Madrid de bulunuyor.


GALATASARAY’IN MUHTEMEL RAKİPLERİ
Atletico Madrid (İspanya)
Bayern Münih (Almanya)
Borussia Dortmund (Almanya)
Chelsea (İngiltere)
Manchester United (İngiltere)
Paris Saint Germain (Fransa)
Barcelona (İspanya)


Avrupa Ligi’nde grubunu namağlup lider tamamlayan Trabzonspor’un da rakibi bugün belli oluyor. TSİ 14.00’te başlayacak kura çekiminde bordo mavililer grup 2.’leri ve Devler Ligi’nden gelen 3.’lerden birine rakip olacak. Avrupa Ligi’nde fırtına gibi esen Trabzonspor, kura çekimine seri başı olarak girecek. Bordo-mavililer, kurada kendi grubunun ikincisi olan Lazio dışında grubunu ikinci sırada tamamlayan 11 takım ve Şampiyonlar Ligi’nde en az puan toplayan dört grup 3.’sünden biriyle eşleşecek. Trabzonspor 20 ve 27 Şubat’taki maçlarda rakibini yenerse 16’ya kalacak.


TRABZONSPOR’UN MUHTEMEL RAKİPLERİ
Swansea (İngiltere)
Chornomorets (Ukrayna)
Esbjerg (Danimarka)
Maribor (Slovenya)
Dnipro (Ukrayna)
Maccabi Tel Aviv (İsrail)
Dinamo Kiev (Ukrayna)
Ajax (Hollanda)
Porto (Portekiz)
Juventus (İtalya)
Viktoria Plzen (Çek Cum)
Sloven Liberec (Çek Cum)
Real Betis (İspanya)
Anzhi (Rusya)
PAOK (Yunanistan)
(İHA)