BIST 10.320
DOLAR 32,18
EURO 35,09
ALTIN 2.462,55
HABER /  DÜNYA

Askeri casusluk davasında 5 sanığa beraat

Muvazzaf ve emekli askerler ile TÜBİTAK görevlilerinin “yasaklanan bilgileri temin etme ve devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme...

Abone ol

Muvazzaf ve emekli askerler ile TÜBİTAK görevlilerinin “yasaklanan bilgileri temin etme ve devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme’’ suçlarından yargılandığı ikinci askeri casusluk davasında 5 sanığın beraatine karar verildi.
İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında sanık Yıldırım Kahraman hazır bulundu. Diğer sanıklar üsteğmen Rüstem Altundaş, Ramazan Boz, Halil Can Ekince, Yahya Sezer’i ise avukatları temsil etti.
Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti ’’yasaklanan bilgileri temin etmek’’ suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan sanıklar Yahya Sezer, Rüstem Altundaş ve Halil Can Akince’nin beraatine karar verdi. Sanıklar Yıldırım Kahraman ve Ramazon Boz ise ’’yasaklanan bilgileri temin etme ve devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme’’ suçlarından 4 yıldan 11 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada beraat etti. Mahkeme sanıkların suçta kast ve kusurlarının bulunmadığı için beraat ettirilmesine karar verdi.

İDDİANAMEDEN
İddianamede, şüpheli askerler Yahya Sezer’in Gölcük’teki evindeki CD ve DVD’lerde 535 adet, Rüstem Altundaş’ın evinde 383, Halil Can Akince’nin evinde 7 bin 654, Ramazan Boz’un evinde 6 bin 39, Yıldırım Kahraman’ın evinde ise 3 bin 21 adet açıklanması yasaklanan ve niteliği itibariyle gizli kalması gereken belge ele geçirildiği belirtiliyordu. Şüphelilerden Ramazan Boz’da 153, Yıldırım Kahraman’da ise 2 adet devletin güvenliğine ilişkin belgenin ele geçirildiği anlatılan iddianamede şüpheliler Ramazan Boz ve Yıldırım Kahraman’ın "yasaklanan bilgileri temin etmek ve devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etmek" suçlarından 4 yıldan 11 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyordu. Şüpheliler Yahya Sezer, Rüstem Altundaş ve Halil Can Akince’nin de "yasaklanan bilgileri temin etmek" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep ediliyordu.
(İHA)